ȘTIRI POZITIVE
O româncă a renunţat la Miss Universe ca să studieze în Italia şi la Sorbona
Published
13 years agoon
By
REDACTIA
O studentă la două facultăţi, la Litere şi Filosofie la Modena, în Italia, şi la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj, bistriţeanca Elena Kuji a renunţat la Miss Universe ca să studieze în Italia şi apoi la Sorbona, dar vrea să se întoarcă în România să lucreze în domeniul diplomaţiei culturale, potrivit Mediafax.
În vârstă de 21 de ani, Elena Kuji a absolvit, în urmă cu doi ani, cu media 10.00, Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Elena Kuji a fost singura din generaţia ei care a obţinut această performanţă care a încununat, de altfel, 12 ani de şcoală în care a strâns nu mai puţin de 84 de diplome la olimpiade şi concursuri.
“Am participat într-un mod foarte distractiv la Miss Universe. Cei de acolo erau foarte încântaţi de prezenţa mea, pentru că eram o candidată atipică. Nu am militat pentru pacea lumii şi am avut nişte răspunsuri care erau de-a dreptul şocante la momentul respectiv. Am şi rămas într-o relaţie foarte frumoasă cu cei care organizează Miss Universe România. Sunt o echipă de oameni de reală calitate. Era un test şi pentru mine, să văd ce se întâmplă în industria modelingului. Eram în clasa a XII-a, am fost la Bucureşti, am fost selecţionată printre finaliste, dar am plecat la miezul nopţii din Bucureşti fiindcă dimineaţa aveam bacalaureatul. Am renunţat după ce am fost selectată pentru că mi se părea decizia cea mai cerebrală pentru mine, care am studiat atâţia ani cu dorinţa de a reuşi în viaţă pe plan profesional”, a declarat Elena Kuji.
Imediat după ce a luat 10.00 la examenul de bacalaureat, Elena Kuji s-a înscris la facultate în Italia, iar după un an de studii a primit o bursă la Sorbona.
Mai multe declaraţii ale studentei AICI.
Sursa: Mediafax.ro
Foto: merrikmetcalf.wordpress.com
You may like
“Sorbona 2.0”: Înainte de alegerile europene, Macron va susține un nou discurs despre Europa din locul de unde a lansat conceptul “suveranității europene”
“Un discurs fondator”. De la Sorbona, Roberta Metsola face apel la cetățeni să creadă și să apere Europa, cu opt luni înainte de alegerile europene
Sportivă paralimpică de origine română, membră în echipa națională de baschet a Italiei, ținta unui atac xenofob. Antonio Tajani, fostul președinte al Parlamentului European: Doar un laș este capabil de un astfel de gest
17 universități românești, prezente în prestigiosul top 300 QSc GB University Ranking 2020 – Emerging Europe & Central Asia
Universitatea Babeș-Bolyai (Cluj-Napoca) implementează un proiect european de inginerie chimică prin care dezvoltă o nouă tehnologie de transformare a deșeului vegetal în biodiesel
Patru universităţi din România s-au clasat în topul QS World University Rankings 2016
ȘTIRI POZITIVE
Campionatul European de Securitate Cibernetică. Echipa României s-a clasat pe locul 8 din 37
Published
5 months agoon
October 13, 2024By
REDACTIA
Ediția de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfășurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiție, formate din cei mai talentați tineri în domeniul securității cibernetice din Europa.
Elevii care au reprezentat România în cadrul ECSC sunt:
- GHICA Alexandru-Darius, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- SEBA Vlad-Ionuț, Colegiul Național „Tudor Vianu” din București;
- VĂȘCUȚĂ Denis-Cristian, Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București;
- MATECIUC Vlad-Ștefan, Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia;
- ANTAL Robert-Alexandru, Complexul Educațional „Laude Reut” din București.
Coordonatori:
- ȘINCA George-Marius – lector univ. dr., Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal;
- DOCE Ancuța-Dumitrița – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică din București, coordonator adjunct.
„Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidații pasionați de cyber trebuie să participe inițial la Campionatului Național de Securitate Cibernetică – RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiții organizate de Serviciul Român de Informații (prin intermediul Centrului Național Cyberint), Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și Ministerul Educației, împreună cu parteneri privați”, informează Ministerul Educației într-o postare pe pagina de Facebook.
Tinerii interesați de dezvoltarea abilităților tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul National de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetica pe platforma educațională online CyberEdu, un spațiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exercițiilor propuse în edițiile anterioare ale ROCSC și ECSC, precum și alte exerciții construite pentru competiții de securitate cibernetică internaționale.
ȘTIRI POZITIVE
O româncă, numită Secretar General al Berarilor Europei. Cine este Julia Leferman
Published
10 months agoon
May 28, 2024By
REDACTIA
Julia Leferman, directorul general al asociației „Berarii României”, a fost numită Secretar General al Berarilor Europei.
„În 2017, am intrat într-una dintre cele mai frumoase industrii: cea a berii Berarii României mă primeau în rândul lor, ca pledant al obiectivelor unui sector esențial în economia națională. De la 1 August, voi extinde granițele acestei reprezentări, ca Secretar General al Berarilor Europei. Este o numire care mă onorează și mă umple de recunoștință față de toți cei de la care am învățat până acum. De la companiile membre și echipă, de la cei cu care am reușit să schimb lucruri în bine, până la parteneri de dialog și la cei care mi-au devenit prieteni. Și sunt mulți”, a transmis aceasta pe pagina oficială de Facebook.
Potrivit acesteia, Berarii României au devenit în cei 20 de ani de la înființare o „voce puternică”: „De numele nostru se leagă proiecte de anvergură, care au creat deja premisele unor schimbări la nivel de societate, cum este SGR. Vă îndemn să aveți încredere în această industrie și în Berarii României, care sunt în avangarda schimbărilor pozitive.”
Julia s-a alăturat lumii berii în anul 2017, când a devenit director general al Asociației Berarii României și reprezentant al Regiunii de Centru-Est în Comitetul Operațional al Brewers of Europe. Ea are o experiență de +20 de ani în advocacy și consultanță în management, acumulată în instituții publice importante și în consultanță privată.
Înainte de a se alătura sectorului berii, Julia a lucrat ca director de afaceri publice pentru divizia Grayling București, o agenție de comunicare și consultanță de top, avansând proiecte complexe de afaceri publice în sectorul bunurilor de larg consum, al serviciilor financiare, al IT, al sănătății și al energiei.
Din 2018, Julia este negociator principal, în numele producătorilor de bere din România, în procesul complex de înființare a unui sistem de returnare a depozitelor pentru ambalajele de băuturi, care a fost demarat cu succes în noiembrie 2023, fiind cel mai mare sistem DRS integrat din UE.
Citiți și: România, printre producătorii de top din UE în 2020 cu un total de 1,7 mld. litri de bere
ROMÂNIA
Moment istoric pentru România | Țara noastră preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic
Published
1 year agoon
February 2, 2024By
REDACTIA
România preia Președinția Subcomitetului Științific și Tehnic al Comitetului ONU pentru Explorarea Pașnică a Spațiului Extraatmosferic (UN COPUOS), făcând un pas semnificativ în domeniul afacerilor spațiale: „Această poziție de prestigiu a fost încredințată doamnei Ulpia Elena Botezatu, o specialistă remarcabilă din cadrul Agenției Spațiale Române”, se arată în comunicatul oficial al ROSA.
Deschiderea celei de-a 61-a sesiuni a Subcomitetului Științific și Tehnic (STSC), care a avut loc la Viena, a fost marcată prin acest moment istoric pentru România. Toate cele 102 state membre ale Comitetului, alături de peste 50 de organizații interguvernamentale și nonguvernamentale, au susținut candidatura doamnei Botezatu.
Subcomitetului Științific și Tehnic are un rol crucial în reglementarea și îndrumarea activităților spațiale la nivel global. Comitetul a fost instrumental în crearea a cinci tratate fundamentale și a principiilor spațiului cosmic, care guvernează utilizarea spațiului de către națiunile lumii. De asemenea, COPUOS are sarcina de a revizui cooperarea internațională în domeniul spațial, de a analiza activitățile spațiale propuse de Națiunile Unite, de a promova programele de cercetare spațială și de a aborda problemele juridice generate de explorarea spațiului cosmic.
Președinția de doi ani a doamnei Ulpia Elena Botezatu la Subcomitetul Științific și Tehnic al Comitetului ONU oferă României o oportunitate unică de a influența și modela viitorul explorării și utilizării spațiului cosmic la nivel internațional. În următorii doi ani, sub îndrumarea sa, România va avea posibilitatea de a contribui semnificativ la stabilirea direcțiilor de cercetare și politici în acest domeniu vital, consolidându-și astfel poziția în comunitatea globală a cercetării spațiale.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Ilie Bolojan participă sâmbătă la videoconferinţa convocată de premierul britanic Keir Starmer după discuțiile SUA – Ucraina de la Jeddah

Canada: Mark Carney a preluat mandatul de premier de la Justin Trudeau cu mesajul că țara “nu va face parte niciodată din SUA”

Antonio Costa îi convoacă pe liderii UE la summitul Consiliului European axat pe competitivitate, apărare și Ucraina. Va avea loc o primă dezbatere privind viitorul buget pe termen lung

Secretarul general NATO deschide ușa normalizării “pas cu pas” a relațiilor cu Rusia după încheierea războiului: Să nu fim naivi cu privire la ruși, dar Rusia este acolo, nu va dispărea

“Germania s-a întors!”, exclamă Merz după acordul istoric privind creșterea datoriei pentru a finanța înarmarea: “Germania își aduce marea contribuție la apărarea libertății și păcii în Europa”

Trump anunță că SUA au avut “discuții foarte bune și productive” cu Putin: Este o șansă foarte bună ca acest război să se încheie

UE salută finalizarea negocierilor pentru Tratatul de Pace dintre Armenia și Azerbaidjan

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

Bolojan se va consulta cu Guvernul înainte de summitul Consiliului European: Vor fi două categorii de fonduri pentru apărare, unele gestionate la nivel național și altele integrat european

Raport Comisia Europeană: 70% dintre consumatorii europeni au încredere că drepturile lor sunt respectate de comercianți, însă riscurile online persistă

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Premierul Marcel Ciolacu: Livrarea primelor automobile complet electrice fabricate de Ford Otosan este o realizare ce subliniază puterea unui parteneriat solid

Zelenski denunță manipularea Rusiei privind un armistițiu: Lui Putin îi este teamă să îi spună direct lui Trump că dorește să continue acest război

Extremismul și populismul nu aduc bani și nu construiesc spitale, subliniază vicepreședintele PE Victor Negrescu, prezentând eforturile depuse pentru a aduce mai multe fonduri UE în România

Președintele Consiliului Județean Cluj, după sosirea celor 34 de microbuze electrice achiziționate cu fonduri de redresare: Facilitează accesul tinerilor la școală, asigurându-le dreptul la educație

Vicepreședintele BEI, Thomas Östros, subliniază importanța parteneriatelor pentru a răspunde nevoii universale de acces echitabil la servicii medicale: Provocările în acest domeniu nu cunosc granițe

Ilie Bolojan: Semnarea acordului SUA-Ucraina privind mineralele, o “bază bună” pentru dialog transatlantic aprofundat către o soluție de pace

Nu putem vorbi de securitate la Marea Neagră fără Turcia, afirmă Ilie Bolojan într-un semnal al susținerii României pentru rolul Turciei în securitatea europeană

Ilie Bolojan, după primul său Consiliu European: Am stabilit ca prioritară întărirea flancului estic, de la Baltică la Marea Neagră. Prioritățile militare ale României vor fi stabilite în comun cu NATO

Ilie Bolojan: România nu va trimite trupe în Ucraina, ci poate fi un hub logistic pentru alte trupe; România va participa la reuniunea șefilor apărării de la Paris

Premierul Marcel Ciolacu: Când românii mai aud vreun mistic care le spune că nu avem nevoie de banii europeni, să se gândească cum ar fi arătat astăzi România fără această sursă importantă de finanțare
Trending
- ROMÂNIA1 week ago
Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca, a fost numit raportor pentru „Uniunea Competențelor” în cadrul Comitetului European al Regiunilor
- INTERNAȚIONAL1 week ago
Înfrângere pentru Trump la o zi după discursul din Congres: Curtea Supremă a respins decizia liderului SUA de a opri ajutoare externe de 2 miliarde de dolari prin USAID
- BANCA EUROPEANĂ DE INVESTIȚII1 week ago
CEO Renault, Luca de Meo, semnalează: Centrul de greutate al industriei auto s-a transferat în China. Este timpul ca Europa să renunțe la reglementările ce constrâng capacitatea de inovare a companiilor
- ROMÂNIA1 week ago
Marcel Ciolacu îi va transmite Ursulei von der Leyen că este de acord cu alocarea suplimentară de fonduri pentru armament: „Cu condiția ca banii să ajungă la fabrici din industria românească de apărare”
- ROMÂNIA1 week ago
INTERVIU Directorul general Nuclearelectrica, Cosmin Ghiță: Proiecte americane de 15 miliarde de dolari implementate în România în parteneriat cu SUA. Continuăm proiectele începute în primul mandat al președintelui Donald Trump