ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Stolojan: Lista pentru europarlamentare, definitivată la începutul lui martie; nu excludem alianțe la prezidențiale

Europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan a declarat duminică, la Bacău, că lista candidaților partidului pentru europarlamentare va fi definitivată la începutul lunii martie și a precizat că pentru alegerile prezidențiale nu exclude alianțe cu alte formațiuni politice, însă ”numai în condițiile în care acestea se vor forma în jurul PDL”.Theodor_Stolojan

”Unitatea forțelor de centru dreapta — dreapta trebuie formată doar având ca principal reper PDL. Ne-am desemnat candidatul pentru Președinția României pentru că suntem un partid serios ce nu stă în bătaia vântului politic, care aduce, iată, pe scena politică românească, elemente nedefinite bine structural, dar care se erijează de dreapta. Suntem și un partid ce cunoaște, după perioada următoare alegerilor, cea mai importantă ascensiune în rândul electoratului românesc. Așadar, aveam obligații, dar și resurse umane pentru a ne erija în forța coagulatoare a politicii de centru dreapta — dreapta din România”, a spus Theodor Stolojan, în cadrul unei întâlniri cu membrii conducerii organizației județene PDL Bacău.

El nu a respins o alianță cu PNL în acest an, dar a precizat că aceasta se va realiza ”fără aventurile politice inițiate de Crin Antonescu”, ”doar pe baza unui program care să respecte valorile politice de dreapta ale PDL”.

Theodor Stolojan a mai arătat că România nu are nevoie de alte impozite, ci de o relaxare fiscală.

”Orice economist bun știe că este total contraindicat să se pună impozite, și în special cele speciale, pe investiții așa cum se face, din păcate, în România. Investitorii trebuie să aibă resurse pentru a crea locuri de muncă, mărind, astfel, baza de impozitare. Ori dacă li se ia orice resursă pentru dezvoltarea afacerii asistăm la creșterea șomajului”, a explicat Theodor Stolojan.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.