Studenţii români din Marea Britanie protestează paşnic pe Downing Street. Europarlamentarul Petru Luhan: Sunt solidar cu ei

Flag_-_Great_BritainÎn jur de 500 de studenţi români şi bulgari înregistraţi în universităţile britanice şi-au anunţat prezenţa la un protest organizat luni, între orele 13.00 şi 15.00, pe 10 Downing Street din Londra, acuzând că sunt discriminaţi de guvernul britanic.

Evenimentul a fost anunţat pe Facebook, pe pagina creată de studenţii români şi bulgari, care se declară nemulţumiţi de decizia recentă a executivului din marea Britanie de a suspenda împrumuturile pentru acoperirea costurilor de trai solicitate de studenţii români şi bulgari care nu pot dovedi că sunt rezidenţi în Regatul Unit în ultimii trei ani.

Studenţii români şi bulgari care au cerut împrumuturi statului britanic pentru acoperirea costurilor de trai şi nu au putut dovedi că sunt rezidenţi în Regatul Unit în ultimii trei ani nu vor primii bani, în conformitate cu legea. Secretarul de stat pentru universităţi, David Willets, a anunţat că aceste împrumuturi vor fi suspendate pentru studenţii români şi bulgari, dar nu va fi oprită finanţarea pentru taxele de studiu.

luhan_petruPetru Luhan:  Studenții români, noile victime ale discriminării din Marea Britanie”

Europarlamentarul Petru Luhan este solidar cu studenții români care protestează, azi, la Londra, împotriva sistării asistenței financiare disponibile pe timpul studiilor și a numeroaselor discriminări cu care se confruntă.

Situația studenților din Marea Britanie, care vine cu câteva săptămâni înainte de ridicarea restricțiilor pentru români, face parte din campania de discriminare promovată de mass-media britanică și susținută de clasa politică“. În această categorie întră petiția anti-români lansată de publicația Daily Express, atacurile lansate de partidul UKIP, inclusiv pliantele în care românii sunt asemănați cu gândaci, precum și declarațiile recente ale premierului David Cameron, care s-a arătat îngrijorat de o invazie a românilor pentru obținerea de beneficii sociale.

Mă voi deplasa la Londra la finalul săptămânii pentru a discuta cu studenții români și a găsi soluții pentru situația acestora“.

Reamintim faptul că Petru Luhan este inițiatorul unei petiții împotriva discriminării românilor în Marea Britanie.

Petiția Luhan: STOP discriminării românilor din Marea Britanie poate fi semnată aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.