Studiu: Bucureștiul, cel mai aglomerat oraș european și al cincilea din lume. Bucureștenii petrec 218 ore în plus pe an în trafic

Capitala României se află pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, cu un indice de congestie de 50%, în 2016 acesta crescând cu 7% față de 2015, potrivit unui studiu publicat de producătorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom.

Cea mai aglomerată zi din 2016 în București a fost 5 decembrie, iar bucureștenii petrec în medie 57 minute pe zi în plus față de condițiile normale de trafic si 218 ore în plus pe an, notează Hotnews.ro, care citează studiul.

În acest clasament, Bucureștiul este devansat de Mexico City (Mexic, locul 1, indice de congestie 66%), Bangkok (Thailanda, locul 2, indice de congestie 61%), Jakarta (Indonezia, locul 3, indice de congestie 58%) și Chongqing (China, locul 4, indice de congestie 52%).

Studiul celor de la TomTom relevă că Bucureștiul este și cel mai aglomerat oraș europen, fiind urmat de Istanbul cu un indice de congestie de 49%.

În ceea ce privește un potențial clasament al capitalelor UE, Bucureștiul este urmat pe locul al doilea de Londra, cu un indice de congestie de 40% și poziționată pe locul 25 în lume.

Studiul poate fi consultat aici.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.