Studiu: Bucureștiul, orașul cu cel mai aglomerat trafic din Europa, surclasând Moscova sau Londra

Capitala României se află pe locul 5 în topul celor mai aglomerate orașe din lume, cu un indice de congestie de 50%, în 2016 acesta crescând cu 7% față de 2015, potrivit unui studiu publicat de producătorul olandez de sisteme de navigatie prin GPS TomTom, anunță Business Insider. 

Foto: Wikimedia

TomTom a clasat orașele europene care au cel mai aglomerat trafic. Compania a colectat datele strânse în decurs de nouă ani. Scorul anual, actualizat cel mai recent cu datele din 2016, arată cât timp pierd șoferii în trafic pentru a traversa anumite orașe.

Astfel, pe primul loc în topul realizat se clasează București, cu un indice de congestie de 50%, sesizându-se o creștere cu 7 procente față de anul 2015.

“Șoferii din Moscova au beneficiat de implementarea unei inițiative privind sistemul de transport, combinat cu schimbări majore referitoare la politica de parcare, inclusiv privind prețurile. Aceste modificări au redus timpul de căutare pentru un loc de parcare cu 65%”, anunță TomTom. În pofida acestui fapt, Moscova a reușit să se claseze pe locul doi, având un parcurs liniar, în 2016 înregistrând același scors ca cel din 2015.

Capitala Rusiei este urmată de un alt mare oraș rus, Sankt Petersburg, conducătorii auto petecând cu 41% mai mult timp în trafic pentru a ajunge la destinație, cu un procent mai mult față de 2015.

Londora a depus eforturi substanția pentru decongestionarea traficului, dar fără rezultate notabile, având un indice de 40%, cu 2% mai mult față de 2015, situație identică și în cazul Marsiliei, oraș din Franța, și Romei, capitala Italiei, care s-au clasat pe locul 5, respectiv 6.

Poziția a șaptea a fost adjudecată de Paris, care are un indice de congestie de 38%, cu 2 puncte procentuale mai mult ca în anul 2015, caz similar și pentru ” capitala Europei”, Bruxelles, care a înregistrat o creștere de 3% în ceea ce privește aglomerația în trafic, ajungând în 2016 la un indice de congestie de 38%, poziționându-se astfel pe locul 8.

Manchester a avut o creștere redusă la aceast capitol – de doar un punct – ajungând la 38%, clasându-se pe treapta a noua a clasamentului.

Poziția a zecea și a 11-a au fost adjudecate de Atena, Grecia, și Varșovia, Polonia.

Orașul Koln din Germania are un indice de congestie de 34%, cu 4 puncte procentuale mai mult față de 2015, când era de 30%, clasându-se pe a 12-a treaptă a clasamentului.

Acesta este încheiat de Napoli, Italia, unde conducătorii auto petrec cu 33% mai mult timp în trafic pentru a ajunge la destinație. Scorul este cu două procente mai mare față de anul 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.