Studiu: Marea Britanie are nevoie de mai mulți imigranți pentru a evita o catastrofă economică după Brexit

Marea Britanie are nevoie de 200.000 de imigranți pe an, se arată într-un studiu Global Future, dublul numărului țintit de conservatori, pentru a evita ”o catasatrofă” relatează The Guardian.

FOTO: European Commission/ Facebook

Populația îmbătrânită, deficitul de forță de muncă și productivitatea scăzută în unele domenii cheie, precum sănătatea, arată că Marea Britanie are nevoie de 200.000 de imigranți pe an.

Documentul avertizează că, dacă Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană și nu va fi flexibilă în ce privește resursele de muncă, s-ar putea confrunta cu o creștere lentă la nivel economic similară cu cea a Japoniei. 

Studiul susținut de trei grupuri de angajatori critică laburiștii și conservatorii și avertizează că piața forței de muncă se va confrunta cu o criză acută dacă ministerele nu vor recunoaște că este nevoie de imigranți. 

”Rata de dependență – numărul persoanelor în vârsta la care pot se angaja (16-64 ani) față de cele de peste 65 de ani – se înrăutățește. Între anii 1950 și 2015, aceasta a scăzut de la 5,5 la 3,5. Numai creșterea recentă a migrației nete a împiedicat-o să scadă și mai precipitat”, arată raportul. 

”Între anii 2000-2050, numărul de persoane cu peste 65 de ani se va dubla, în timp ce numărul celor peste 85 de ani va fi cvadruplu. Populația activă va trebui să se dubleze pentru a menține raportul la nivelul actual”, avertizează raportul. 

Potrivit studiului, numai zona serviciilor sociale, a construcțiilor și a serviciilor de îngrijire vor necesita un numar suplimentar de 47.000 de lucrători migranți pe an, mai mult decat migrația actuală a lucrătorilor calificați.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.