Studiu WORLD VISION: Cât de prost o duc copiii de la ţară. Numărul copiilor care spun că merg la culcare flămânzi s-a dublat

casa saraca romaniaCel mai recent studiu World Vision arată că, în România, numărul copiilor săraci care trăiesc la ţara s-a dublat faţa de acum doi ani. Organizaţia le-a schiţat şi profilul. Sunt copii nevoiţi să meargă zeci de kilometri pe jos până la şcoală sau să abandoneze studiile pentru a-şi ajuta părinţii la muncile câmpului. Nu ştiu ce înseamnă un mic dejun, nu au fost niciodată la doctor şi, de cele mai multe ori, se culcă flămânzi. 

Un copil din opt merge în fiecare seară la culcare flămând, pentru că părinții n-au ce să pună pe masă, iar un copil din cinci, de data asta din categoria celor de până în cinci ani, n-a fost în ultimul an la medic, arată studiul, potrivit Romanialibera.ro. Se adaugă faptul că jumătate dintre copiii din aceeași categorie au avut de suferit, în ultimele 12 luni, din cauza unor boli respiratorii.

Un sfert dintre părinții chestionați au renunțat la ideea medicamentelor din cauza lipsei banilor, 15,8% nici nu-și mai amintesc de când n-au mai cumpărat îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii lor, iar 34,8% din subiecții studiului se duc la vecini să împrumute mâncare atunci când copiilor le e foame. Nu puține sunt situațiile în care familia are un singur tip de venit, fie ajutorul de la stat, în 66% din cazuri, fie alocația copiilor – 29% dintre familii se află în această situație.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.