SUA: Președintele Donald Trump a aprobat cea mai mare creștere a bugetului Apărării din ultimii opt ani

Președintele american, Donald Trump, a semnat miercuri documentul executiv privind bugetul pentru Apărare pentru anul 2018, document ce consemnează alocarea a aproape 700 de miliarde de dolari pentru cheltuielile armatei și prima mărire a contingentului militar din ultimii șapte ani.

Foto: Captura video/ Twitter/ Donald Trump

“Atâta timp cât sunt președinte, militarii noștri, bărbați și femei, care apără națiunea noastră vor avea echipamentul, resursele și finanțarea de care au nevoie pentru a ne asigura patria noastră, pentru a răspunde rapid și decisiv dusmanilor noștri și, dacă este necesar, să lupte și întotdeauna să câștige”, a spus Trump, conform Casei Albe.

Bugetul Apărării din SUA pentru anul viitor prevede astfel o creștere cu 2.4% a cheltuielilor militare, cea mai mare creștere din ultimii opt ani, cuprinzând fonduri adiționale pentru înfrângerea grupării Stat Islamic și dezvoltarea capabilităților de apărare antirachetă împotriva amenințării nord-coreene.

De asemenea, Pentagonul va avea la dispoziție aproape 5 miliarde de dolari pentru a contracara agresiunea rusească. Totodată, la începutul acestui an, în propunerea de buget pentru anul 2018 a fost inclusă și creșterea bugetului pentru Inițiativa de Descurajare Europeană (n.r. – adaptarea Inițiativei de Reasigurare Europeană), prin care SUA contribuie la securitatea aliaților europeni, cu 1.4 miliarde de dolari.

SUA alocă cel mai mare buget al apărării din întreaga lume și asigură cel puțin 70% din cheltuielile militare ale Alianței Nord-Atlantice.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.