SUA rămân partenerul strategic al Republicii Moldova

Relația Republicii Moldova cu SUA este un strategică, iar susținerea acordată de SUA este foarte valoroasă pentru noi, a precizat joi prim-ministrul de peste Prut Pavel Filip în urma unei întrevederi cu asistentul adjunct pentru afaceri europene și eurasiatice al secetarului de stat al SUA, George Kent, anunță portarul Actual.md, informează Agerpres.

La rândul său, oficialul american a subliniat că Statele Unite ale Americii vor susţine Republica Moldova în faţa provocărilor interne şi externe, inclusiv în prevenirea riscurilor de imixtiune din exterior în procesul electoral, în contextul în care la 24 februarie sunt preconizate alegeri parlamentare în Republica Moldova.

El a mai spus că SUA vor sprijini Republica Moldova pentru ca aceasta să devină o ţară de succes, democratică şi prosperă.

Pavel Filip a spus în acest context că guvernul său va depune toate eforturile pentru a asigura un proces electoral democratic, liber și transparent.

”Suntem o echipă care are capacităţile necesare şi dorinţa de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, a spus şeful guvernului de la Chişinău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.