SUA salută reducerea cu 285 de milioane de dolari a bugetului Națiunilor Unite: ”Un pas în direcția cea bună”

Statele Unite ale Americii au salutat reducerea cu 285 de milioane de dolari a bugetului Organizației Națiunilor Unite pentru anii 2018-2019, spunând că este „un pas mare în direcția cea bună”.

Adunarea generală a ONU a adoptat, pe 24 decembrie, un buget de aproximativ 5,4 miliarde de dolari pentru următorii doi ani, mai puțin cu 285 de milioane față de actualul buget.

Dintre toate țările membre, Statele Unite contribuie cel mai mult la bugetul organizației, aprximativ 22%.

Foto: Facebook

„Pe lângă aceste economii semnificative de costuri, am redus din managementul și funcțiile umflate ale ONU, am întărit sprijinul pentru prioritățile cheie ale SUA în lume și am indus mai multă disciplină și responsabilitate în cadrul sistemului ONU”, a declarat ambasadorul american la Națiunile Unite, Nikki Haley.

Ea a spus că „ineficiența și supra cheltuielile” ONU erau „bine cunoscute”, adăugând: „nu vom mai lăsa să se profite de generozitatea poporului american”.

Dintre cele 193 de state membre ONU, 128 au votat în favoarea proiectului de rezoluţie care condamnă decizia lui Donald Trump privind Ierusalimul, iar nouă ţări, inclusiv Statele Unite şi Israelul, au votat împotrivă. Zeci de ţări, inclusiv România, s-au abţinut de la vot. După vot, preşedintele SUA, Donald Trump, a reiterat ameninţarea că va reduce asistenţa acordată ţărilor care au susţinut proiectul de rezoluţie împotriva deciziei sale privind statutul Ierusalimului.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.