SUA și Rusia vor avea un ”fir roșu” împotriva atacurilor cibernetice

Statele Unite şi Rusia sunt pe punctul de a ajunge la un acord pentru crearea unei linii telefonice speciale între cele două state, numită şi ”telefon roşu”, pentru a combate riscurile pe care le implică atacurile cibernetice.

Acest canal securizat de comunicare va permite evitarea situaţiilor în care atacurile pe internet, a căror provenienţă este greu detectabilă, pot genera conflicte, explică cotidianul american ”Washington Post”, potrivit EVZ.ro.

”În cazul unui atac cibernetic, acest canal de comunicare va fi activat dacă una dintre cele două ţări va identifica o posibilă activitate ostilă provenind din cealaltă ţară”, mai precizează sursa citată.

Centrul pentru Reducerea Riscurilor Nucleare, instalat la Departamentul american de Stat, va fi folosit drept canal de comunicare cu Moscova, mai scrie Washington Post.

Acest centru a fost creat în anul 1988, pentru ca cei doi mari rivali din timpul Războiului Rece să se poată avertiza reciproc în cazul testelor cu rachete sau al lansării de rachete în spaţiu, pentru ca acestea să nu determine lansarea unor focoase nucleare din partea adversă.

Sursa: EVZ.ro
Foto:  i-cio.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.