SUA trimit un nou Însărcinat cu afaceri, în locul lui Butcher

Duane ButcherÎnsărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a declarat,  în cadrul unui interviu acordat pentru HotNews.ro că SUA nu au “găsit” încă persoana care să ocupe postul de ambasador la București, astfel în România va fi trimis în luna iulie un nou Însărcinat cu afaceri. 

Întrebat cine va fi următorul ambasador al SUA în România, Duane Butcher, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, care se apropie de încheierea mandatului său, a răspuns: “Da, din păcate mă apropii de finalul celor aproape trei ani petrecuți în România. A fost o perioadă minunată și sunt extrem de trist că plec, pentru că aici întotdeauna se întâmplă ceva interesant. Încă nu vă pot spune cine va fi noul ambasador american. Știu că Washingtonul face mari eforturi să găsească o persoană. Vă pot spune că după plecarea mea va fi un nou însărcinat cu afaceri al SUA, Dean Thompson, care va sosi în luna iulie și va prelua funcția mea. El va fi însărcinat cu afaceri până la sosirea unui ambasador“, a dezvăluit Duane Butcher, care, deși crede că va mai trece un timp până când SUA vor trimite un ambasador la București, impresia sa este că “eforturile de a găsi o persoană s-au intensificat”.

În luna decembrie 2012, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El trebuia să ocupe această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România. 

.

 

.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.