SUA vor confisca un zgârie-nori deţinut în secret de Iran

US_Flag_BacklitStatele Unite vor confisca un zgârie-nori de 36 de etaje din New York, care este deţinut în secret de Iran, potrivit procuraturii, a anunţat marţi Departamentul Justiţiei.

Confiscarea şi vânzarea acestui imobil, situat pe 5th Avenue, în plin Manhattan, ar fi “cea mai importantă confiscare legată de terorism”, potrivit ministerului, noteaza Mediafax.

Un judecător federal a dat curs, în această săptămână, unei plângeri a administraţiei americane potrivit căreia proprietarii imobilului au încălcat sancţiunile împotriva Iranului şi legislaţia privind spălarea de bani.

Procurorul federal din Manhattan, Preet Bharara, a declarat că decizia confirmă acuzaţiile departamentului, potrivit cărora proprietarul imobilului “era (şi este în continuare) o faţadă pentru Banca Melli şi, în consecinţă, o faţadă pentru Guvernul Iranului”.

Procurorii americani consideră că proprietarii imobilului, fundaţia Alavi şi grupul Assa, au transferat venitul din chirii şi alte fonduri către banca publică iraniană Melli.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.