Summit G20 în Mexic pentru discuții privind criza din zona euro și FMI

Mexico City găzduieşte în acest weekend summit-ul miniştrilor Finanţelor şi guvernatorilor băncilor centrale din statele G20, pentru o nouă rundă de discuţii pe marginea crizei datoriilor de stat din zona euro, care se vor concentra probabil pe resursele FMI, potrivit site-ului de știri Mediafax.

Oficialii americani, chinezi şi japonezi vor cere probabil încă odată liderilor zonei euro să angajeze mai multe resurse proprii în soluţionarea crizei datoriilor de stat înainte de a cere ajutor din afară, transmite Bloomberg, potrivit sursei citate.

Pe de altă parte, oficialii europeni vor face presiuni pentru a determina celelalte state G20 să suplimenteze contribuţiile la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a ajuta la rezolvarea crizei.

În timp ce China, Japonia, Brazilia şi Mexic – statul care deţine preşedinţia rotativă a G20 – au sugerat că sunt dispuse să ajute zona euro, SUA încă nu dă semne că ar vrea să contribuie.

“Europa va fi, implicit, principala temă politică de conversaţie, prin prisma a ce va fi nevoie pentru a creşte contribuţiile la FMI. Europenii şi-au dat seama cu claritate că trebuie să acţioneze primii”, comentează Jacob Kirkegaard, cercetător la Peterson Institute for International Economics din Washington, într-un interviu pentru Bloomberg.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: rrwdatabasemarketing.blogspot.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.