Summitul SUA-Coreea de Nord. Președintele Donald Trump: Modelul libian nu este un model pe care îl avem în plan când ne gândim la Coreea de Nord

Preşedintele american Donald Trump l-a contrazis pe propriul consilier pe probleme de securitate naţională, John Bolton, spunând că „modelul Libiei” nu va fi aplicat în privinţa denuclearizării Coreei de Nord, relatează BBC News.

Foto: Wikipedia

Sugestia lui John Bolton, că „modelul libian” ar putea fi aplicat Coreei de Nord, l-a determinat pe Kim Jong-un să ameninţe că va renunţa la întrevederea pe care urmează să o aibă cu Donald Trump pe 12 iunie în Singapore.

Liderul de la Casa Albă a declarat că summitul încă ar putea avea loc. „Modelul libian nu este un model pe care îl avem în plan când ne gândim la Coreea de Nord”, a declarat liderul de la Casa Albă, potrivit sursei citate. 

Modelul la care Bolton s-a referit a fost înțelegerea cu Gaddafi din decembrie 2003 de a preda programul său nuclear, care includea permisiunea ca centrifugele sale de uraniu să fie transportate în SUA. 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.