Susținerea IMM-urilor. Statul îți dă bani dacă ești femeie de afaceri sau meșteșugar

Săptămâna aceasta se dă startul la finanţările prin programele guvernamentale destinate tinerilor manageri, femeilor de afaceri şi meşteşugarilor, anunță EVZ, în ediția electronică.

Trei programe destinate susţinerii micilor întreprinzători, finanţate de stat, demarează în această săptămână. Astfel, pe data de 22 martie, încep înscrierile pentru programul tinerilor manageri, pentru cel al femeilor de afaceri şi pentru susţinerea meş­teşugurilor şi artizanatului, a anunţat Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).În acest fel, statul încearcă să susţină IMM-urile, care reprezintă peste 99% din totalul companiilor din ţara noastră şi aduc circa 70% din PIB.

Programul START ur­mă­reşte dezvoltarea abilită­ţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea acestora la finanţare. Anul acesta statul, prin AIPPIMM, a alocat acestui program un buget de 10 milioane de lei.

Persoanele interesate trebuie să se înscrie, începând de joi, ora 10.00, pe site-ul www.aippimm.ro, completând formularul electronic de preselecţie pentru workshop-urile EMPRETEC, nişte cursuri de pregătire a antreprenorilor. După prima etapă a programului, va urma cea de-a doua, în cadrul căreia cele mai bune planuri de afaceri vor primi finanţare de la Guvern.

Sursa articol: EVZ.ro
Sursa foto:  sbaloancalculators.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.