Swoboda, despre MCV: Romania a facut progrese, dar raman preocupari

hannes swobodaRomania a facut mari eforturi si progrese din momentul aderarii la UE, in 2007, in special in lupta impotriva coruptiei, dar raman preocupari, mai ales in ceea ce priveste independenta justitiei, a declarat joi, liderul grupului S&D din Parlamentul European (PE), Hannes Swoboda, potrivit Ziare.com.

Afirmatia vine in contextul publicarii de catre Comisia Europeana a ultimului raport din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

“Mecanismul de Cooperare si Verificare nu a fost introdus pentru a indulci evolutiile din Romania sau Bulgaria, ci pentru a expune acele zone in care sunt necesare eforturi suplimentare si pentru a face acest lucru suficient de devreme pentru a preveni efecte negative de durata”, a afirmat eurodeputatul austriac, potrivit sursei citate.

“Romania a facut mari eforturi si progrese din momentul aderarii ei la UE, in 2007, in special in lupta impotriva coruptiei, dar raman preocupari, mai ales in ceea ce priveste independenta justitiei si respectarea statului de drept.

Impartasesc unele dintre aceste preocupari si sper ca guvernul, parlamentul si institutiile din Romania isi vor concentra eforturile pentru a asigura in special independenta justitiei, care nu trebuie pusa la indoiala de politicieni”, a adaugat liderul liderul grupului socialist din PE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.