T. Băsescu: „Teama mea este să nu pice sub control politic Banca Naţională”

basescu turciaDupă ce l-a acuzat pe Mugur Isărescu de lansarea electoratei la BNR, preşedintele Traian Băsescu s-a reorientat în interiorul Băncii Naţionale, arătând spre viceguvernatorul Florin Georgescu.

Fostul ministru al Finanţelor din Guvernul Ponta 1 ar fi, din datele lui Traian Băsescu, unul dintre artizanii ideii reeşalonării ratelor celor cu venituri sub 1600 de lei. “Teama mea este să nu pice sub control politic Banca Naţională”, a spus preşedintele astăzi într-un interviu la B1, la cinci zile după ce acuza BNR că este “în linie cu un Guvern corupt”, notează Gandul.info.

În scenariul avansat de Băsescu, prim-viceguvernatorul ar avea rolul omului de legătură între Guvern şi BNR. “Se poate întâmpla o dată, dar nu aş vrea să se întâmple a doua oară şi a treia oară, să dea telefon premierul de la Palatul Victoria, la prim-viceguvernator, să spună: «Astăzi, băgaţi nişte lei pe piaţă, că am nevoie de inflaţie, că îmi fac bilanţul, şi mâine scoateţi-i. Astăzi, băgaţi nişte euro pe piaţă, că vreau să fie criză de lichiditate în lei». Nu vreau să ajungem la acest lucru”, a comentat Băsescu.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.