Tăriceanu: Anunţ joi înfiinţarea Partidului Reformator Liberal. Sunt convins că îl bat pe Antonescu la PREZIDENŢIALE

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri seară, că USL trebuie să continue, că va anunţa joi înfiinţarea unei noi formaţiuni liberale şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu, scrie mediafax.ro.

tariceanu“Nu mă interesează nici postul de ministru, nici de vicepremier, nici de preşedinte al Senatului. Am fost premier. E caraghios să-mi doresc mai puţin. Poate îmi doresc mai mult”, a spus Tăriceanu la Antena 3.

Întrebat de moderator dacă “mai mult” înseamnă să fie preşedinte al României, Tăriceanu a răspuns: “Da”.

Întrebat dacă USD îi prezintă varianta de a-i susţine candidatura la prezidenţiale şi dacă este interesat de această ipoteză de lucru, Tăriceanu a răspuns: “Da, vă spun că da”.Întrebat dacă răspunsul său categoric este afirmativ, Tăriceanu a reconfirmat: “Da”.

Tăriceanu a spus că joi va anunţa înfiinţarea unei noi formaţiuni politice liberale, care se va numi Partidul Reformator Liberal.

“Mâine (joi – n.r.) anunţ decizia de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice liberale, care va aduna oameni de valoare, nu doar nemulţumiţi din PNL, dar vreau oameni tineri, bine pregătiţi, cu competenţă, cu care să dăm un nou suflu USL. În acest sens, putem să ne gândim şi la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Sunt convins de pe acum că îl voi învinge pe Crin Antonescu”, a spus Tăriceanu.

Fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, miercuri seară, că preşedintele PNL, Crin Antonescu, nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu, iar românii s-au săturat de stilul conflictual al actualului preşedinte al ţării.

“Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu. (…) Eu cred că românii s-au săturat de stilul conflictual pe care Traian Băsescu l-a promovat atâta vreme. Crin Antonescu nu este decât un alter ego al lui Traian Băsescu. Acelaşi stil conflictual, aceeaşi modalitate de a trata politica. (…) Eu vreau să mă gândesc că viitorul preşedinte al României va fi o antiteză completă la ceea ce a fost Traian Băsescu, nu o copie a lui Traian Băsescu”, a arătat Tăriceanu.

El a susţinut că în timpul interimatului prezidenţial pe care Antonescu l-a avut în 2012, când Traian Băsescu a fost suspendat, acesta a demonstrat “o nepăsare, o ignorare a realităţilor, a oamenilor, o necunoaştere profundă a chestiunilor serioase pe care un preşedinte are obligaţia să le ştie”.

“Nu poţi să fii preşedinte al României să nu ai habar câtuşi de puţin de economie, nu poţi să fii preşedinte al României, să spui «Administraţie nu cunosc, infrastructură nu mă pricep, politică externă nu m-am ocupat». Dar ce faci tu, ca preşedinte al României?”, a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

El criticat modul în care liderul PNL înţelege să facă politica, dând ca exemplu faptul că Antonescu le-a spus liberalilor după ce va ajunge preşedinte al României va numi un premier liberal.

“Eu aş vrea ca un premier liberal să nu îl pună preşedintele, aşa cum a făcut Traian Băsescu, care a scos din joben: «EEmil Boc MMihai Răzvan Ungureanu. Premierul unei ţări rezultă din votul cetăţenilor, nu din dorinţa proprie a preşedintelui, care poate vrea să-şi pună prietenul sau pe altcineva din anturajul apropiat. Nu acesta este stilul de politică pe care vreau să îl văd din nou făcut la Cotroceni”, a mai spus fostul premier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.