Țările G7 și companiile Google, Facebook și Twitter au ajuns la un acord pentru blocarea propagandei teroriste online

Cele mai industrializate şapte ţări ale lumii şi giganţii din domeniul Internetului au ajuns la un acord asupra blocării conţinuturilor online cu caracter ”terorist“. Anunţul a fost făcut de către ministrul italian de Interne Marco Minniti, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia G7, transmite AFP, potrivit Adevărul.

FOTO: U.S. Embassy to Italy

Acordul a fost stabilit la Ischia, în sudul Italiei, unde reprezentanţi ai G7 au discutat joi şi vineri cu reprezentanţi ai Google, Facebook şi Twitter.

Am luat decizia ”de a pune în aplicare împreună“ un plan de acţiune vizând blocarea „conţinuturilor cu caracter terorist“, a precizat Marco Minniti.

”Este pentru prima oară“ când statele din cadrul G7 şi reprezentanţi ai principalilor operatori de Internet şi reţele de sociale se aşează la aceeaşi masă, şi-a exprimat satisfacţia Minniti, subliniind că mediul virtual reprezintă ”un mijloc de recrutare, antrenare şi radicalizare important al combatanţilor străini“.

Citiți și Marea Britanie, Franța și Italia, front comun privind eliminarea conținutului cu caracter terorist din mediul online: Companiile social media trebuie să accelereze procesul

Acordul dintre țările grupului G7 și giganții Internetului survine după ce, în luna septembrie, Marea Britanie, sprijinită de Franța și Italia, a cerut companiilor de social media să accelereze eliminarea conținutului terorist din mediul online.

Luna trecută compania Twitter a anunțat că a suspendat din 2015 și până în prezent 935.897 din cauza mesajelor pro-terorism.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.