Țările salvate de FMI, în situații mai grave acum decât înaintea semnării acordurilor

Sprijinul financiar din partea Fondului nu a ajutat statele împrumutate, care se află acum în situaţii mai grave decât atunci când au semnat acordurile.  Grecia a cerut un nou împrumut, iar Portugalia pare că a intrat pe acelaşi făgaş. Toate statele împrumutate au cerut schimbarea condiţiilor acestor acorduri, pe care le-au semnat sub ameninţarea falimentului, își încep articolul jurnaliștii Adevarul.ro.

Puţine tablouri ilustrează mai bine criza datoriilor de stat din Europa decât cel zugrăvit în luna mai a anului trecut. La fix un an după ce liderii europeni se felicitau reciproc pentru „salvarea“ Greciei cu un împrumut de urgenţă în valoare de 110 miliarde de euro de la UE şi FMI, Atena cerea un nou împrumut, mai mare decât primul. Toate acestea după ce obţinuse relaxarea condiţiilor în care semnase acel acord – de la scăderea dobânzii şi până la prelungirea perioadei de rambursare.

Şi, cum istoria are obiceiul de a se repeta, asistăm acum la un tablou identic: Portugalia se pare că va cere şi ea un nou împrumut, iar nemţii le promit concesii pentru cel luat luat anul trecut, scrie Adevarul.ro.

Pentru mai multe informații privind situațiile celor două țări, accesați Adevarul.ro.

Sursa foto: primapanama.blogs.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.