The Economist: Marea Britanie atrage imigranţi din Spania şi Italia, nu doar din România şi Bulgaria

PeopleMarea Britanie se confruntă, pe fondul crizei economice, cu un val de imigraţie din sudul Europei, în special din Spania şi Italia, comentează revista The Economist, notând că politicienii conservatori de la Londra par să ignore situaţia, preferând să critice doar imigranţii români şi bulgari.

“În contextul intensificării recesiunii în ţările de origine, populaţia italiană din Marea Britanie, care mult timp a stagnat, a început din nou să crească. De asemenea, numeroşi tineri spanioli se mută în Marea Britanie”, scrie The Economist, potrivit Gandul.info.

The Economist atrage atenţia că imigranţii sunt atraşi de Marea Britanie pentru că, spre deosebire de Suedia şi Danemarca, piaţa britanică a muncii permite în continuare activităţi fără contracte sau în condiţii aflate la limita legii. Potrivit revistei economice, imigranţii acceptă să fie plătiţi sub nivelul mediu din Marea Britanie, în condiţii pe care britanicii nu le-ar tolera.

Marea Britanie are nevoie de imigranţi, dar are nevoie de imigranţi bine-pregătiţi, care să achite impozite, nu de persoane care pot găsi doar locuri de muncă ocazionale. Poate că, în loc să se plângă de numărul mare de români şi bulgari care vin în Marea Britanie, câţiva politicieni conservatori ar trebui să se gândească şi ce îi atrage pe imigranţi aici“, subliniază The Economist.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.