The Economist: România este în plină expansiune

international-pressPe data de 1 ianuarie 2014, Marea Britanie va fi “inundată” imigranții români și bulgari. Sau, cel puțin, aşa scriu tabloidele şi alte publicaţii britanice, în accese de panică, tot mai dese pe măsură ce se apropie termenul ridicării restricţiilor de muncă pentru români şi bulgari, scrie The Economist.

Mai mulţi sau mai puţini români și bulgari vor veni în Marea Britanie după ridicarea restricţiilor, în timp ce presa vehiculează cifre diferite – uriaşe în unele publicaţii care avansează 29 milioane de persoane din populaţia  combinată a celor două țări.

Insa in realitate se vor deplasa in Marea Britanie mult mai putini romani si bulgari decat se anticipeaza, scrie The Economist.

Totusi, premierul britanic David Cameron a facut cateva declaratii de presa in ultimele saptamani, prin care si-a asigurat conationalii ca nu vor fi “cotropiti”.

In afara de beneficiile pe care le obtine Marea Britanie de pe urma imigratiei, o parte a povestii lipseste total din relatarile presei engleze: economia in crestere accelerata a Romaniei.

Articolul integral AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.