Theresa May propune la Florența implementarea unei perioade de tranziție de doi ani după Brexit 

Theresa May a avut un discurs astăzi în Florența în cadrul căruia a cerut o perioadă de tranziție de doi ani după ce Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană la sfârșitul lunii martie a anului 2019. Discursul său din Italia a vizat împiedicarea blocajului în discuțiile privind Brexitul, notează BBC.

May dorește ca mecanismele existente de acces pe piața UE să se aplice în această perioadă și au promis că Marea Britanie își va plăti “cota echitabilă” în bugetul UE. Astfel, este dispusă ca țara sa să plătească 20 de miliarde de euro în cei doi ani de tranziție.

În ceea ce privește partea comercială, Theresa May a precizat că cele două părți ar putea “face ceva mult mai bine” decât să adopte modele existente și să nu  “impună tarife acolo unde nu există nici acum”.

Marea Britanie va fi “cel mai puternic prieten și partener” al UE după Brexit, conform discursului rostit astăzi în Florența.

Premierul a propus un “acord strategic strategic îndrăzneț” cu privire la cooperarea în domeniul securității și a declarat că a fost optimistă cu privire la un “moment definitoriu” în istoria Regatului Unit.

Negocierile urmează să fie reluate luni, însă până în prezent cele două părți nu au ajuns la un acord cu privire la chestiunile legate de drepturile cetățenilor UE și a celor britanici, cele două părți neajungând la un numitor comun nici în ceea ce privește o soluție financiară adecvată sau la problema frontierei irlandeze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.