Titus Corlățean, în vizită oficială la Chișinău

titus-corlateanMinistrul Afacerilor Externe al României, Titus Corlăţean, va efectua marţi, 19 noiembrie, o vizită în Republica Moldova, la invitația viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, șeful diplomaţiei române va susţine un discurs pe tema integrării europene a Republicii Moldova la Universitatea Liberă Internaţională din Chişinău.

Obiectivul principal al vizitei îl reprezintă discutarea şi convenirea, cu partenerii din Republica Moldova, a măsurilor concrete de sprijin al opţiunii europene a Republicii Moldova, în contextul apropiatului Summit al Parteneriatului Estic (Vilnius, 28-29 noiembrie), la care statul vecin urmează să parafeze Acordul de Asociere (inclusiv componenta de liberalizare a schimburilor) cu Uniunea Europeană. În egală măsură, ministrul Titus Corlăţean va reliefa, în cadrul întrevederilor oficiale, importanţa pe care o prezintă perioada imediat următoare pentru plasarea Republicii Moldova pe un traseu european ireversibil, odată cu ratificarea în cursul anului 2014, de către Parlamentul de la Chişinău, a Acordului de Asociere cu UE, respectiv a Acordului de Liber Schimb.

În acelaşi timp, în cadrul întrevederilor cu oficialii Republicii Moldova, ministrul Titus Corlăţean va discuta calendarul contactelor politice bilaterale pentru anul 2014 şi va analiza stadiul implementării proiectelor de cooperare convenite la nivelul celor două Guverne.

Vor fi abordate, totodată, evoluţiile recente şi perspectivele soluţionării politice a dosarului transnistrean.

Sursa:  MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.