Titus Corlaţean, întâlnire cu Victoria Nuland în Lituania. Ce au discutat cei doi

corlateanMinistrul de Externe Titus Corlăţean a declarat că parteneriatul strategic româno-american este unul foarte solid, după discuţii pe care le-a avut cu adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland, în Lituania la reuniunea Snow Meeting, potrivit Radio România Actualități. Oficialul român a declarat că înțelege în acest context interesul pentru teme precum statul de drept, iar cea mai buna modalitate de a da explicații este această întrevedere cu Victoria Nuland, și nu prin intermdiul presei.

Ministrul Corlaţean a explicat că temele în discutie au fost priorităţile României şi Statelor Unite la următorul summit NATO.

 Discuţii despre statul de drept

Şeful diplomaţiei române a declarat că interesul american pentru ceea ce se întâmplă în România este firesc, în contextul parteneriatului strategic.

“(…) Din această perspectivă trebuie înţeles interesul specific. Eu salut venirea la Bucureşti a adjunctului secretarului de stat american pentru că putem discuta un ansamblu de teme extrem, extrem de importante pentru ambele părţi, inclusiv soliditatea angajamentului României în materia respectării statului de drept, unde nu există şi nu trebuie să existe şi nu au cum să existe semne de întrebare.

“Dacă există lucruri de clarificat, acesta este un foarte bun prilej, discutând direct aceste aspecte, încă o dată, nu prin intermediul presei, nu văzând tot felul de exagerări sau denaturări.

“Da, există din partea americană pentru acest aspect specific, e normal până la urmă, pentru că România este un aliat extrem de serios, extrem de solid şi interesează Statele Unite ce se întâmplă în România,  dar asta nu pune în niciun caz sub semnul întrebării o relaţie de cooperare excepţională care există între Bucureşti şi Washington” a declarat Titus Corlăţean pentru Radio România Actualităţi.

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, se va întâlni sâmbătă la sediul MAE cu  adjunctul secretarului american de stat, Victoria Nuland.

Sursa:  Radio România Actualităţi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.