Titus Corlăţean participă la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

corlateanMinistrul de Externe, Titus Corlăţean participă, marţi, la Bruxelles, la reuniunea CAG, unul dintre principalele subiecte vizând pregătirea Consiliului European din 19-20 decembrie, care va avea pe agendă teme ţinând de Politica de Securitate şi Apărare Comună sau Politica Economică şi Socială. În pregătirea deciziilor liderilor politici de la Consiliul European din 19 – 20 decembrie 2013, miniştrii afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre UE vor avea, conform practicii, un schimb de opinii asupra subiectelor aflate pe agenda Consiliului European, cu accent pe: Politica de Securitate şi Apărare Comună/PSAC, Uniunea Economică şi Monetară, Politica Economică şi Socială, extinderea UE, etc. Totodată, Consiliul European urmează să ia notă de progresul din domeniul energiei, urmare a reuniunii la nivel înalt din mai 2013.

Subiecte pe agenda reuniunii de azi sunt şi extinderea şi procesele de stabilizare şi asociere, poziţia UE pentru negocierile de aderare cu Serbia şi revizuirea Serviciului European de Acţiune Externă.

La reuniunea CAG vor fi adoptate concluzii privind extinderea şi procesele de stabilizare şi asociere, în baza Pachetului Extindere publicat de Comisia Europeană la 16 octombrie 2013, precum şi concluzii privind revizuirea Serviciului European de Acţiune Externă.

Totodată, miniştrii afacerilor externe sau afacerilor europene din statele membre UE vor decide asupra adoptării Poziţiei Generale UE pentru negocierile de aderare cu Serbia.

De asemenea, conform practicii, la dejunul de lucru din marja CAG, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, în pregătirea Consiliului European din 19-20 decembrie 2013.

Sursa: MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.