Tokes ameninţă cu instanţa dacă Băsescu îi retrage decoraţia

tokes laszloEuroparlamentarul Laszlo Tokes a anunţat că va ataca în instanţă eventualul decret de retragere a Ordinului de către preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului nu s-a arătat însă hotărât în a-i retrage decoraţia lui Lazlo Tokes.

Membrii Consiliului de Onoare „Steaua României“ au decis miercuri că europarlmentarul Lazslo Tokes nu mai merită să-şi păstreze decoraţia şi i-au propus preşedintelui Traian Băsescu retragerea distincţiei.

Decizia a fost luată cu cinci voturi „pentru” şi o abţinere. Preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc a precizat că decizia finală aparţine preşedintelui. Traian Băsescu însă ezită. Întrebat dacă îi va retrage Ordinul „Steaua României” europarlamentarului Laszlo Tokes, aşa cum recomandă Consiliul, Băsescu a răspuns că doreşte să vadă motivarea şi că procesul nu este unul simplu. „Trebuie să facă un raport argumentat. Eu nu spun că ceea ce a făcut Laszlo Tokes este un lucru care să ne placă, este admisibil. Nu spun că este, dar am o experienţă“, a spus Băsescu, referindu-se la cazul lui Vadim Tudor unde președintele Băsescu a decis retragerea decorației, însă justiția a decis anularea decretului prezidențial.

Întrebat dacă va ataca în justiţie eventualul decret de retragere a Ordinului de către preşedintele Traian Băsescu, Tokes a răspuns afirmativ. „Ne pregătim, cu domnul avocat Kincses Elod, să înaintăm recursul nostru la secţia de contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti, pentru că pentru mine acesta este un lucru principial. Aşa cum pentru mine a fost o  mare cinste distincţia, aşa îmi apăr acum cinstea mea şi a cauzei pe care o susţin“, a spus Tokes, potrivit Adevarul.ro.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.