Topul băutorilor de bere din UE. Pe ce loc se află România

Românii se află pe locul al şaptelea în topul consumului de bere pe cap de locuitor, bând, în 2010, în medie, 88 de litri de bere, depăşind astfel media europeană de 80 de litri pe cap de locuitor, dar fiind devansaţi de către locuitorii unor state europene cu tradiţie în această industrie, cum ar fi Irlanda, Austria sau Germania, conform datelor făcute publice, miercuri, de către reprezentanţii Asociaţiei Berarii României și preluate de Gandul.info.

Primul loc este ocupat de către cehi, care consumă anual cu 56 de litri mai mult decât românii, mai exact 144 de litri de bere pe cap de locuitor, ei fiind urmaţi în clasament de germani, cu 107 litri de bere, de austrieci, cu 105 litri de bere şi de norvegieni, care beau anual circa 105 litri de bere pe cap de locuitor.

Consumul de bere al vecinilor bulgari este cu 21 de litri mai mic decât cel al românilor, ei poziţionându-se pe locul al 19-lea al clasamentului şi fiind devansaţi astfel, printre alţii, de către belgieni, britanici şi letoni. Ungurii, beau, la rândul lor, cu 27 de litri de bere mai puţin decât românii şi cu 6 litri de bere mai puţin decât bulgarii, având un consum anual de 61 de litri pe cap de locuitor.

Pe penultimul loc al clasamentului se află italienii, care consumă anual mai puţin de 30 de litri de bere pe cap de locuitor, iar ultimul loc este ocupat de către turci, care nu consumă mai mult de 12 litri de bere pe an pe cap de locuitor.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Harta consumului de bere pe cap de locuitor în statele europene AICI.

Sursa articol: Gandul.info
Sursa foto: thebeercommunity.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.