Topul Naţional al Firmelor la a 20-a ediţie

trofee top firmeCamera de Comerţ şi Industrie a României organizează şi în acest sfârşit de an Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XX-a, cel mai important eveniment al elitei oamenilor de afaceri din România, care premiază performanţa din economia României înregistrată în anul 2012.

Topul Naţional al Firmelor,ce va avea loc în data de 28 noiembrie, este organizat în exclusivitate de către Camera Naţională, în conformitate cu prevederile Legii 335/2007 a Camerelor de Comerţ şi Industrie din România, modificată şi completată, fiind realizat pe baza unei metodologii complexe, implementate şi validate de Sistemul Cameral din România, ca încununare la scara întregii ţări a clasamentelor operatorilor economici la nivelul judeţelor

Topul Naţional al Firmelor din România păstrează primele maxim 10 poziţii pentru fiecare din cele 6 domenii majore de activitate, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderilor, structurate conform codului CAEN. Camera Naţională premiază în cadrul acestei Gale firmele situate pe locul întâi în acest clasament, la fiecare domeniu, grupă şi clasă de mărime a întreprinderii.

Dintre indicatorii utilizaţi pentru clasificarea firmelor amintim: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat, stabilite în baza  datelor de bilanţ depus pentru anul 2012. Nu sunt admise: grupurile de interes economic, firmele ale căror cuantum format din suma datoriilor în legătură cu bugetul asigurărilor sociale, bugetul statului, impozitele şi taxele neplătite la termenul stabilit la bugetele locale depăşeşte cuantumul creanţelor sau firmele pentru care valoarea a cel puţin unui indicator calculat este negativă.

Ediţia a XX-a a Topului Naţional al Firmelor include 6516 de operatori economici, care s-au clasat pe primele locuri la nivel naţional, în cele şase domenii majore de activitate, respectiv: cercetare, dezvoltare şi high-tech (600); industrie (2477); agricultură, pescuit, piscicultură (261); construcţii (281); servicii (1977); comerţ-turism (920). Au fost selectate pentru Premiul Naţional un număr de 920 firme.

Aici se găsesc toţi învingătorii, cei de pe locul întâi şi care, într-o economie şubredă şi atât de năpăstuită de tot ceea ce s-a întâmplat pe plan mondial, şi, în mod special, la noi acasă, aţi reuşit să fiţi primii în afacerile dumneavoastră”,  a declarat E.S. Preşedintele CCIR, dl. Mihail M. Vlasov, la Gala Topul Naţional al Firmelor”, ediţia 2012.

În cadrul evenimentului va fi lansat catalogul „Topul Naţional al Firmelor, ediţia 2013”, care cuprinde cea mai valoroasă bază de date pentru mediul de afaceri românesc, reprezentând coordonatele celor 6516 companii clasate pe primele 10 locuri la nivel naţional dintre care 920 companii ocupă locul I.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.