Connect with us

POLITICĂ

Traian Băsescu: Fac un apel ca numărul de secţii de votare să fie cel puţin egal cu cel de la alegerile din 2009

Published

on

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că numărul secţiilor de votare din afara României trebuie să fie cel puţin egal cu cel de la scrutinul prezidenţial din 2009, el acuzând că Guvernul a redus la jumătate numărul acestora.

Principalele sale declaraţii , potrivit Gandul.info:

“Aş începe prin a preciza încă o dată şi vreau să fie foarte bine înţeles, şi de presă, şi de români, faptul că în acest referendum, în campania pentru acest referendum, care vizează destituirea mea din funcţia de preşedinte al României, nu mă bat pentru un scaun. Am stat pe el şapte ani şi vă pot asigura că nu este unul comod. O să mă bat pentru România, adică o să mă bat pentru cei 22 de milioane de români şi pentru interesul pe termen mediu şi lung al României.

Obiectivul meu este să apăr România şi prin ceea ce se va întâmpla la referendumul din 29 iulie aş vrea ca partenerii noştri din UE, din NATO, să vadă că poporul român înţelege mai bine valorile democratice decât unele grupuri politice din Parlament. Am convingerea că poporul va da politicienilor această lecţie formidabilă.

Îmi doresc mult ca românii, indiferent ce opţiune au, să vină la vot, pentru a valida referendumul. Nu vreau să rămân preşedinte la masa verde, prin nevalidarea referendumului. De aceea, fac un apel la români să participe la vot pe 29 iulie, indiferent care le este opţiunea. Este important acum ca cetăţenii acestei ţări să demonstreze Europei, partenerilor noştri, că suntem europeni, că nu cădem într-o capcană a riscului de restauraţie. România nu mai este cea din 2004, ci România din 2012 şi participarea cetăţenilor la referendum este esenţială.

Ştiu că mulţi sunt supăraţi pe măsurile luate în timpul crizei dar este esenţial ca prin atitudine, prin participare, prin respingerea restauraţiei, să demonstreze că sunt europeni. Nu mai ei pot scoate România din dificultate, aşa cum au scos-o în 2010 prin sacrificiile lor, pe 29 iulie o pot scoate din dificultate prin prezenţa lor la vot. Votul lor trebuie să fie împotriva restauraţiei.

Pe 29 nu discutăm numai despre menţinerea sau nu în funcţie a preşedintelui ales sau suspendat. Pe 29 iulie, românii pot da un semnal că resping restauraţia şi mersul înapoi al României. În doar patru zile, majoritatea parlamentară formată în jurul USL-ului a împins România cu mulţi ani înapoi, din punct de vedere al credibilităţii ei. În ceea ce mă priveşte, sunt hotărât să fac tot ce ţine de mine să câştig referendumul pentru că ştiu că aceasta este soluţia acum. Actuala conducere a statului român nu mai poate fi un partener pentru aliaţii noştri. Abordările lor sunt antidemocratice şi, mai ales, sunt lipsite de viziune şi responsabilitate. De aceea, este esenţial ca românii să arate că poporul respinge restauraţia şi mersul înapoi. Nu spun mersul spre Est, vreau să fiu foarte clar. Spun mersul înapoi în democraţie. Impresia că suntem singuri, o ţară în care politicienii nu respectă valorile UE. În ceea ce mă priveşte, sigur că această bătălie pentru România pe care sunt hotărât să o dau, trebuie să aibă definite cât mai clar regulile jocului. Deşi mai sunt două săptămâni, fără ziua de azi,  până la alegeri, încă nu s-au stabilit care sunt condiţiile de validare ale referendumului, încă nu s-au stabilit secţiile de votare, şi cred că nu este cinstit să reduci cu mai bine de 50 % numărul secţiilor de votare din străinătate. În 2009, au fost 300 de secţii de votare, pentru acest referendum sunt doar 149 de secţii de votare. În Spania, unde avem aproape 1 milion de cetăţeni români, sunt 9 secţii de votare, iar în Afganistan unde avem 1.800 militari, sunt 8 secţii de votare. Este ridicol şi înţeleg şi de ce au făcut acest lucru.

Fac un apel ca numărul de secţii de votare să fie cel puţin egal, adică 300 de voturi, cu cel de la alegerile din 2009, când am fost ales preşedinte. Altfel, se creează chiar condiţii de invalidare a referendumului, printr-o mai mică participare la urne. În Spania, n-o să meargă oamenii 800 km ca să ajungă la o urnă de vot. De asemenea, privind la hotărârea de suspendare a Parlamentului României, se spune dacă sunt probleme cu Curtea Constituţională, Parlamentul va alege calea de urmat. Constituţia spune foarte clar, referendumurile sunt validate sau invalidate de Curtea Constituţională. Ce treabă are Parlamentul cu calea de urmat? Şi poate aflăm şi care este calea de urmat de la domnul Ponta, Antonescu sau Voiculescu, că el a dat programul de suspendare, şi alţi penali.

Calea lor de urmat eu o ştiu. Dar n-aş vrea ca ei să facă pentru mine calea de urmat, în politică. Aş vrea să mai spun un lucru care mi se pare necinstit. Necinstit mi se pare faptul că au suspendat preşedintele şi vor să ascundă abuzurile făcute în Săptămâna Neagră, 3-6 iulie, prin decapitarea conducerii statului, primele trei funcţii revocate prin abuz, şi să legitimieze prin votul poporului român o acţiune ilegitimă, prin care au lovit grav în instituţiile statului de drept prin abuz.

Eu sunt convins că românii nu numai că vor veni să-şi readucă ţara la criterii democratice, să respingă Restauraţia, vor veni, va fi un referendum valid şi, în mod categoric, nu vor veni să legitimeze decapitarea abuzivă a conducerii statului. Sunt convins că le va da şi o lecţie de cinste. Au procedat ca bolşevicii pe vremuri. Ei făceau ilegalităţile, apoi chemau poporul să le legitimeze. E necinstit şi nu se face. Nu se cade să-ţi atragi propriul popor într-o asemenea capcană, a legitimării unor acte grave de şubrezire a statului de drept. În ceea ce priveşte evoluţiile din ultimele zile, aş vrea să spun un lucru care mă doare. Opt ani cât am fost preşedinte, împreună cu Guvernul, cu Ministerul de Externe în mod deosebit, am construit cu migală credibilitatea României în Europa. A fost unul din obiectivele mele, părea greu de atins în 2007 când am devenit membri ai UE, pentru că România intrase cu foarte multe semne de întrebare. Cu răbdare, loialitate, faţă de obiectivul de a integra România în lumea civilizată, cu respectarea valorilor a acestui club care se cheamă UE, am construit credibiliatea acestei ţări, chiar dacă acasă aveam destule probleme.

Am fost o ţară care s-a afirmat a fi loială valorilor europene şi partenerilor ei. E o mare minciună dacă ciuneva spune că am fost altceva decât parteneri loiali, care au respectat valorile UE. Din păcate, ca urmare a săptămânii negre a României, ţara noastră s-a decredibilizat profund. Actualii conducători, fie că vorbim de preşedintele interimar al republicii, fie că vorbim despre primul ministru al Guvernului României, sunt complet decredibilizaţi, iar efectele asupra României sunt greu de evaluat în momentul de faţă.

Vă asigur că răul făcut de aceşti oameni românilor, prin iresponsabilitate, prin dorinţa de a servi clientela puşcăriabilă, este imens. Ne vor trebui ani pentru a reveni la un nivel de responsabilitate care să ne facă din nou parteneri. România a avut în aceşti 8 ani contribuţii multe la deciziile luate în Consiliul European. Astăzi am ajuns o ţară care primeşte instrucţiuni. Vreau să ştiţi că atunci când se ajunge la acest stadiu, este un moment în care ţara respectivă poate fi considerată izolată. Iar pentru conducătorii ţării uşile pot fi închise.

Am înţeles că domnul preşedinte interimar a făcut un apel la mine, legat de denigrarea ţării în străinătate. Este evident că a rămas la nivelul unui bârfitor. Dacă vrea să ştie de ce sunt atât de puternice reacţiile lumii occidentale la adresa actualei conduceri a ţării, îi fac o recomandare. În stânga biroului, sunt trei telefoane mari. E unul negru, cu 12 butoane, trebuie să apese cel de-al treilea buton şi va ridica recceptorul un om care ştie să-i spună exact cine a făcut rău României şi mă tem că primele două nume cu care acel om care nu minte niciodată o să înceapă vor fi Crin Antonescu şi Victor Ponta. Prin ceea ce au făcut în ţară au făcut cel mai mare rău care putea fi făcut României în acest moment. Pe acel telefon sunt instituţii ale statului român, instituţia care îţi dau informaţia corectă despre situaţia politică, dacă tu nu eşti capabil s-o analizezi. Sunt mulţi oameni care lucrează direct cu preşedintele şi care ştiu ca dacă mint rămân fără cap, pentru că îl împing în direcţii greşite. Instituţiile statului sunt la dispoziţia preşedintelui pentru a-i da necesarul de informaţie cu care să acţioneze corect.

Eu fac o ofertă publică, ca om cu multă experienţă, cu opt ani în care am participat acolo unde s-au creat cele mai importante direcţii pe care să meargă România. Fac o ofertă publică lui Crin Antonescu, preşedintele interimar al republicii, preşedintelui Senatului, domnului Filip, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi premierului României, Victor Ponta. Mâine dimineaţă, plec din Bucureşti, dacă cei patru se adună, le spun care sunt soluţile să salveze ce mai poate fi salvat. Sunt soluţii costisitoare, dar nu am dreptul ca om politic responsabil să nu le spun care sunt soluţiile. Am obligaţia să o fac dacă vor avea amabilitatea să mă invite la o discuţie. Trebuie să fie toţi patru pentru că toţi au misiuni. Sunt soluţii să stopăm degradarea şi procesul de izolare a României. E în plină desfăşurare un proces de izolare în UE. Soluţiile nu sunt uşoare, dar pot fi făcute rapid în interesul naţional. Am o singură rugăminte, să fiu invitat de cei patru, să le prezint. Până mâine dimineaţă, la orice oră din această noapte, sunt disponibil.

Ca să ajungă să schimbe mersul Justiţiei, trebuie să numească un procuror ca Bălan ăsta, care stabilea deja procurorii-şefi la DNA, probabil şi preşedintele Înaltei Curţi, iar pentru asta au oprit calea mea în politică, m-au suspendat din funcţia de preşedinte. Şi m-au pus pe tavă poporului. Orice preşedinte e judecat de popor, dar de obicei din 5 în 5 ani. Ei au vrut să aibă acces la justiţie. Ce nu mi se pare de cinstit, un preşedinte după opt ani de mandat în care ultimii trei ani într-o perioadă de criză economică, un preşedinte care şi-a asumat riscul deciziilor luate, e cel puţin lipsit de fair-play să-i ceri să mai obţină cu 50 %. De unde să mai iau 50,3 % după opt ani de mandat? Pare imposibil, dar îmi asum această misiune imposibilă, să obţin 50,1 %.”

Foto: presidency.ro

POLITICĂ

Premierul Nicolae Ciucă: Mesajul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului este acela de a nu uita că intoleranţa şi ura ucid

Published

on

© Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că mesajul principal al Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului este acela de a nu uita că intoleranţa şi ura ucid, iar lipsa de solidaritate în faţa opresiunii ne poate transforma oricând, pe oricare dintre noi, în victime.

“Pe 27 ianuarie 1945 se punea capăt uneia dintre cele mai atroce crime în masă din istoria recentă, soldate cu milioane de morţi evrei şi sute de mii de morţi sinti, roma, dar şi din alte grupuri, prin eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau. Această zi a fost declarată de Organizaţia Naţiunilor Unite, în 2005, Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, pentru a se păstra vie memoria celor care au pierit din cauza intoleranţei, rasismului, xenofobiei şi complicităţii colective cu tirania. Să nu uităm! – este mesajul principal al acestei zile. Să nu uităm, înainte de toate, că popoare şi grupări etnice au fost în pragul extincţiei foarte aproape de timpul nostru, avem bunici sau chiar părinţi care au trăit pe viu acest dezastru, ca victime sau ca martori. Să nu uităm că intoleranţa şi ura ucid, să nu uităm că lipsa de solidaritate în faţa opresiunii ne poate transforma oricând, pe oricare dintre noi, în victime. A nu uita răul înseamnă a nu-l repeta. Şi să nu uităm că umanitatea s-a salvat, în acele vremuri sumbre, prin omenia şi curajul celor care au întins o mână de ajutor semenilor în restrişte, dincolo de orice apartenenţă etnică sau culturală”, a afirmat Nicolae Ciucă, în mesajul său.

Premierul au subliniat că România, în calitate de membru deplin al Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), rămâne constantă în sprijinirea tuturor demersurilor menite să păstreze vie amintirea acestei pagini negre de istorie şi să prevină repetarea ei.

“Au fost înfiinţate instituţii dedicate Holocaustului, sunt în lucru acţiuni educaţionale cu aceeaşi destinaţie, iar în primăvara anului trecut Guvernul României a adoptat Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, a xenofobiei, a radicalizării şi a discursului instigator la ură, însoţită de un plan de măsuri concrete. Ţara noastră şi-a asumat trecutul şi pledează pentru buna convieţuire şi armonia între oameni, indiferent de apartenenţă etnică, religioasă, culturală sau de altă natură, în spiritul valorii europene de unitate în diversitate. O lume mai bună se construieşte pe acceptarea diferenţelor şi viziunea că progresul se naşte din interacţiunea creatoare a acestora. Transmit compasiunea mea comunităţilor de evrei şi romi din România şi din întreaga lume pentru suferinţele prin care au trecut, omagiez cu tristeţe memoria celor sacrificaţi şi le adresez toate urările de bine supravieţuitorilor! România îşi aminteşte!”, a mai spus Ciucă.

Ziua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Alegerea datei de comemorare a Holocaustului este legată de eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice, în după-amiaza zilei de 27 ianuarie 1945 şi a fost decisă de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite prin rezoluţia 60/7 din 1 noiembrie 2005.

În total, în lagărul nazist și-au pierdut viața peste un milion de persoane, în principal etnici evrei.

Continue Reading

POLITICĂ

Klaus Iohannis, la 163 de ani de la Unirea Principatelor Române: 24 Ianuarie 1859 demonstrează cât de importantă este existența unui proiect care să coaguleze energiile poporului nostru

Published

on

© Administrația Prezidențială

Faptul că România este stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice dovedește că, în pofida teribilelor încercări la care ne-a supus istoria, idealurile poporului nostru au rămas mereu aceleași – libertatea, democrația, unitatea națională și buna funcționare a instituțiilor statului, a afirmat luni președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a participat luni, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, București, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române. România aniversează luni, 24 ianuarie, 163 de ani de la “Mica Unire” dintre Țara Românească și Moldova.

“Sărbătorim astăzi 163 de ani de la Unirea Principatelor Române, unul dintre proiectele definitorii pentru formarea statului național unitar român și un exemplu de maturitate, perseverență și efort de voință pus în practică de elitele politice ale ambelor principate române. Totodată, anul acesta marcăm și 160 de ani de când Bucureștiul a devenit capitala Principatelor Române. Prin actul său de curaj și de asumare a conducerii celor două principate, domnitorul Alexandru Ioan Cuza a pus bazele procesului istoric ireversibil de tranziție către un stat modern, profund atașat valorilor europene. Sunt onorat să iau parte la evenimentul dedicat marcării acestui moment cardinal al istoriei noastre, în acest loc sacru, Mormântul Ostașului Necunoscut, simbol al sacrificiului suprem făcut de înaintașii noștri pentru independența, suveranitatea și unitatea de neam și țară a tuturor românilor”, a declarat Iohannis.

 

Președintele a subliniat că Unirea a reprezentat un ideal încă din timpul revoluției pașoptiste și a prins contur prin dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza, o strategie iscusită, generată de profundul patriotism şi de solidaritatea oamenilor politici ai vremii.

Unirea de la 24 Ianuarie 1859 demonstrează cât de importantă este existența unui proiect care să coaguleze energiile poporului nostru. În vremuri complicate, românii au demonstrat că pot acționa cu o conștiință comună pentru îndeplinirea unui obiectiv istoric. Momentul de la 1859 ne prezintă imaginea unei clase politice vizionare, care și-a asumat o misiune extrem de dificilă. Fără a crea disensiuni pe plan extern, românii au utilizat în mod abil contextul internațional și au ales un domnitor care s-a ridicat la înălțimea acestui proiect ambițios”, a precizat Klaus Iohannis.

În continuare, șeful statului a evocat personalitatea lui Alexandru Ioan Cuza, care, în scurta sa domnie, a schimbat cursul istoriei și a reușit să consolideze Unirea prin crearea primului Parlament unic și a primului Guvern unic.

“El a fost cel care a pus bazele statului român modern, înfăptuind numeroase reforme în domenii esențiale precum armata, sistemul electoral, administrația publică, justiția, învățământul, agricultura ori sistemul fiscal. Totodată, Alexandru Ioan Cuza a obținut recunoașterea Unirii de către marile puteri și acceptarea acesteia ca un act definitiv și ireversibil, făcând cunoscut faptul că voința poporului român nu mai putea fi ignorată”, a mai spus Iohannis.

Președintele a făcut trimitere și la valori și idealuri ca un arc peste timp, între momentele istorice de la 1959 și apartenența României la Uniunea Europeană și la NATO

“Prin realizarea Unirii de la 1859, s-a demonstrat că unitatea etnică, lingvistică şi culturală trebuie urmată, firesc, de cea politico-administrativă, calea pragmatică în direcția consolidării puterii Principatelor Unite. În 1859, românii au ales să-și construiască viitorul în acord cu valorile și principiile europene, iar faptul că astăzi România este stat membru al Uniunii Europene și al Alianței Nord-Atlantice dovedește că, în pofida teribilelor încercări la care ne-a supus istoria, idealurile poporului nostru au rămas mereu aceleași – libertatea, democrația, unitatea națională și buna funcționare a instituțiilor statului”, a mai punctat Klaus Iohannis.

Continue Reading

POLITICĂ

Cristian Diaconescu, mesaj de Ziua Unirii Principatelor Române: Determinarea cu care politicienii vremii au acționat pentru realizarea Micii Uniri trebuie să reprezinte un exemplu

Published

on

© Cristian Diaconescu/ Facebook

Realitățile autohtone ale ultimilor ani aflați sub semnul pandemiei și dinamica internațională mereu în schimbare „ne fac să cugetăm mai profund la valorile și principiile cu care am pornit pe drumul modernizării statului acum 163 de ani”, a transmis președintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu. 

„Sărbătorim astăzi Unirea Principatelor Române în vremuri și contexte în care solidaritatea și unitatea poporului român sunt mai importante ca oricând. Determinarea cu care politicienii vremii au acționat pentru realizarea Micii Uniri și modul în care au reușit să propage sentimentul de unitate până la ultimul român trebuie să reprezinte un exemplu pentru toată clasa politică actuală, dincolo de orgolii și agende personale”, a scris liderul PMP, pe Facebook.

 

Cristian Diaconescu a subliniat că atât timp cât societatea noastră va fi construită pe respect reciproc între toți membrii ei, România va reuși să fie respectată ca un partener de încredere în rândul comunității internaționale.

„Să purtăm, deci, cu mândrie trecutul în toate acțiunile noastre prezente și viitoare! La mulți ani, români, oriunde v-ați afla!”, a conchis președintele PMP.

În fiecare an, la 24 ianuarie, în întreaga ţară este sărbătorită Ziua Unirii Principatelor Române, fiind marcat momentul unirii Moldovei cu Ţara Românească (1859) sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866). Acest eveniment major în istoria ţării noastre a reprezentat primul pas făcut pentru realizarea unui stat naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

Continue Reading

Facebook

ROMÂNIA4 mins ago

OCDE: Performanța economică a României depinde de aplicarea PNRR pentru reforma urgentă a pensiilor, lupta anticorupție, educație și tranziția ecologică și digitală

INTERNAȚIONAL19 mins ago

Nicolae Ciucă: Deschiderea negocierilor de aderare a României la OCDE, cel mai notabil rezultat după aderarea la NATO și UE

ROMÂNIA25 mins ago

Secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, la București: Sperăm că procesul de aderare a României la OCDE se va desfășura pe cât de rapid posibil

ROMÂNIA28 mins ago

Premierul Nicolae Ciucă, conferință de presă cu secretarul general al OCDE: Guvernul își focalizează atenția pe creșterea nivelului de trai al cetățenilor

RUSIA32 mins ago

Franța pune presiune pe Rusia înaintea convorbirii Macron – Putin: Dacă va fi confruntare sau colaborare, Vladimir Putin o va decide

RUSIA37 mins ago

Viktor Orban speră că va obține suplimentarea livrării gazelor naturale în urma întâlnirii cu Vladimir Putin: Situația actuală este împovărată de prețuri mari la energie

INTERNAȚIONAL1 hour ago

Ministrul francez de externe avertizează că sancțiunile împotriva Rusiei în cazul unei invazii asupra Ucrainei vor viza gazoductul Nord Stream 2

SUA2 hours ago

Olaf Scholz va fi primit de Joe Biden la Casa Albă pe 7 februarie pentru a discuta despre ”agresiunea rusă împotriva Ucrainei”

Gheorghe Falcă3 hours ago

Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Comemorarea Holocaustului rămâne un pilon esențial pentru a ne asigura că istoria nu va fi niciodată uitată

CHINA3 hours ago

Statele Unite fac apel la Beijing să-și folosească „influența” asupra Moscovei pentru a descuraja un atac împotriva Ucrainei

ROMÂNIA4 mins ago

OCDE: Performanța economică a României depinde de aplicarea PNRR pentru reforma urgentă a pensiilor, lupta anticorupție, educație și tranziția ecologică și digitală

U.E.21 hours ago

Din Bundestag, președintele Parlamentului israelian face apel la apărarea democrației: Zidurile acestei clădiri, martori tăcuți, ne reamintesc că avem obligația să o apărăm

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Planificarea sancțiunilor UE împotriva Rusiei este accelerată. România se pregătește să gestioneze efectele situației de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: România are un dialog permanent cu NATO, SUA, UE și OSCE. Acțiunile Rusiei încearcă să modifice în mod inacceptabil arhitectura europeană de securitate

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: Suntem gata să găzduim o prezență NATO crescută pe teritoriul României. Suntem în contact cu SUA și Franța în acest sens

NATO2 days ago

Klaus Iohannis: CSAT a adoptat un plan de măsuri ca România să fie pregătită pentru orice scenariu. Ca membru al NATO, ne bucurăm de toate garanțiile de securitate

ROMÂNIA3 days ago

Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu: Vom continua să condamnăm public, fără ezitare, orice încercare de a nega sau distorsiona Holocaustul

ROMÂNIA3 days ago

Președintele Klaus Iohannis: Suntem un model de bune practici în regiune prin extinderea și consolidarea programelor educaționale despre istoria evreilor și a Holocaustului

INTERVIURI1 week ago

INTERVIU Patriciu Achimaș-Cadariu: Noul Plan Național de Combatere a Cancerului este echivalentul unui ”PNRR al cancerului”. Există proiecte destinate finanțărilor europene

Daniel Buda1 week ago

Parlamentul European a adoptat cu largă majoritate rapoartele lui Daniel Buda prin care este asigurată bunăstarea animalelor în timpul transportului, protejând în același timp interesele fermierilor

Advertisement

Team2Share

Trending