Traian Basescu felicita R. Moldova pentru eliminarea vizelor UE

traian basescuPresedintele Traian Basescu a salutat votul de joi al Parlamentului European in favoarea eliminarii regimului de vize in spatiul Uniunii Europene (UE) pentru cetatenii Republicii Moldova, aratand ca, astfel, eforturile pro-europene ale Chisinaului isi arata roadele.

Presedintele Traian Basescu sustine ca procesul se va incheia cand guvernele vor ratifica acordul in Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al administratiei de la Cotroceni.

“Domnul presedinte Traian Basescu doreste sa felicite Guvernul Republicii Moldova pentru consecventa cu care a urmarit indeplinirea tuturor conditiilor legate de procesul de liberalizare a regimului de circulatie”, se arata in comunicat.

“In acest context, domnul presedinte Traian Basescu considera oportun sa adreseze un apel la intreaga clasa politica pro-europeana din Republica Moldova pentru consolidarea orientarii tarii catre integrarea in Uniunea Europeana, ca singura optiune verificata de asigurare pe termen lung a dezvoltarii economice si sociale la nivel national”, spune comunicatul Presedintiei.

Parlamentul European a votat joi in favoarea liberalizarii regimului vizelor pentru cetatenii cu pasaport biometric ai Republicii Moldova.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.