Traian Basescu, inainte de summit-ul de la Vilnius: Va avea loc un Consiliu European, pentru calibrarea pozitiilor legat de Ucraina

traian basescuPresedintele Traian Basescu a declarat, de pe aeroportul Henri Coanda, inaintea Summit-ului de la Vilnius ca tema principala a reuniunii este Ucraina, respectiv daca Kievul va semna acordul de asociere cu Uniunea Europeana.

Băsescu a anunțat că s-a stabilit ca inainte de intalnirea informala din aceasta seara sa aiba loc un Consiliu European, pentru ”calibrarea pozitiilor legat de Ucraina”.

Principalele declarații ale președintelui:

– Marea problema a summit-ului este Ucraina, care va face si diferenta, daca va semna va fi un summit de succes, daca nu va semna va fi doar un important pas inainte in relatiile de parteneriat ale UE cu cele sase state din vecinatatea estica.

Ieri s-a stabilit ca inainte de intalnirea informala din aceasta seara sa aiba loc un Consiliu European, pentru calibrarea pozitiilor legat de Ucraina, astfel ca maine toate statele UE sa vorbeasca aceeasi limba.”

Vom sustine in summit nevoia ca Rep. Moldova, inainte de alegerile europene, sa semneze cele doua acorduri si sa fie modificat regulamentul privind vizele.

-Romania sustine ridicarea oricarei rezerve care este in fara conditiilor tehnice pentru a permite Ucrainei sa semneze, daca presedintele va dori asta.

Declarația integrală a președintelui Băsescu, disponibilă AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.