Traian Băsescu: Respectarea partenerilor noştri vestici nu este slugărnicie. Drumul României este spre Vest

basescu turciaÎntr-un discurs de la Cluj, în care a vorbit despre respectarea statului de drept şi a criteriilor politice stabilite cu partenerii vestici, preşedintele Traian Băsescu le-a transmis celor din USL că „România nu stă în genunchi” în faţa partenerilor săi, dar trebuie să-şi respecte cuvântul dat, altfel riscă să rămână în „zona gri”.

„A ţine la respectarea partenerilor noştri nu este o slugărnicie. Ei ne fac observaţii în momentul în care noi nu ne ţinem cuvântul, iar cuvântul nostru se află în tratatul nostru de aderare”, le-a transmis Băsescu liderilor USL, potrivit Gandul.info.

El a adăugat că a văzut la aceştia o abordare necinstită potrivit căreia „nu vor sta în genunchi”.

„Nimeni nu ne cere mai mult decât respectarea angajamentelor”, a spus preşedintele, subliniind ironic că, poate, “e mai uşor să priveşti spre Uniunea Euro-Asiatică”, deşi el încă “nu a văzut români cu ochi oblici”.

Şeful statului a lansat un avertisment către USL, atrăgându-le atenţia că drumul României este „spre Vest, spre integrarea europeană deplină”,  altfel există riscul ca România să intre “într-o zonă gri, nici europeni, nici ne-europeni”, ceea ce va aduce ţării “prejudicii uriaşe”.

One Response to Traian Băsescu: Respectarea partenerilor noştri vestici nu este slugărnicie. Drumul României este spre Vest

  1. Pingback: Prima reacţie a premierului Ponta după discursul critic al preşedintelui Băsescu | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.