Connect with us

ROMÂNIA

Traian Băsescu vrea un regulament privind statutul migranților în Europa: PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee

Published

on

©️ Traian Băsescu/ Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu, care deschide lista pentru alegerile europene a Partidului Mișcarea Populară, a declarat sâmbătă, la Constanța, că, dacă va ajunge europarlamentar, va propune elaborarea unui regulament privind statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European și care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene, el afirmând că PMP nu va fi de acord cu ”transformarea Uniunii Europene într-o uriaşă moschee”, anunță Agerpres.

”Uniunea Europeană are probleme interne la care noi avem soluţii practice, ce sunt prezentate în programul electoral. Spre exemplu, avem o populaţie europeană nemulţumită de situaţia cu migraţia, iar PMP nu va fi de acord cu transformarea UE într-o uriaşă moschee. Să vină să vadă cum se trăieşte la noi, împreună cu turci, cu tătari, cei care vin buluc în Europa din ţări de cult islamic şi să accepte comportamentul civilizat. Propunerea noastră este să se elaboreze un regulament cu privire la statutul migranţilor, care să fie aprobat în Parlamentul European, regulament care să oblige migranţii la integrare socială prin găsirea unui loc de muncă sau ca aceştia să se afle într-o situaţie de studii pentru locuri de muncă. Să manifeste respect pentru tradiţiile şi cultura europeană şi integrare în cultura europeană. Aceste pretenţii le putem avea pentru că nu noi i-am adus cu forţa, ei au optat să vină în Europa”, a spus Traian Băsescu.

Fostul președinte al României a punctat că politica migraționistă poate fi gestionată dacă politicienii se vor implica efectiv.

”Europa nu poate fi distrusă de sloganul laş «politically correct», sub care se ascund politicienii de la vârf care spun că politic este corect să îi lăsăm să facă ce vrea. Politic este corect să nu îi blamăm pentru viol, politic este corect să nu îi blamăm că fură, şterpelesc şi aşa mai departe? Ori lucrurile trebuie spuse cinstit pentru că au ajuns la un nivel la care nu mai este acceptabil să te ascunzi sub sloganul «politically correct». Noi criticăm în programul nostru această abordare, vorbim despre crearea acelui regulament care să observe integrarea în câmpul muncii, integrarea în societate, respect pentru valorile creştine, respect pentru valorile europene. Reversul este expulzarea care trebuie făcută chiar şi în masă. În momentul de faţă, dintre cei care au intrat ca hoardele de nomazi în 2015 în Europa, în Uniunea Europeană, 65% nu au loc de muncă, pentru că nu îi interesează. Şi asta, într-o situaţie în care este criză de forţă de muncă în toată Europa. De ce? Nu au calificare. Poziţia noastră este elaborarea acestui regulament care să permită expulzarea în masă a celor care nu se încadrează în valorile europene. Sigur nu le interzice nimeni să îşi păstreze limba, să îţi păstreze cultura, dar respectă şi valorile mele, că ai venit peste mine fără să te chem”, a explicat Băsescu.

Teodora Ion este redactor-șef adjunct și specialistă în domeniul relațiilor internaționale. Aria sa de expertiză include procesul retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relațiile comerciale globale și competiția pentru supremație dintre marile puteri ale lumii. Teodora este corespondent în cadrul summit-urilor Consiliului European și al celorlalte reuniuni decizionale de la nivelul UE.

POLITICĂ

Ministrul Finanțelor: Autoritățile române și Comisia Europeană vor continua dialogul pe marginea Regulamentului privind măsurile de urgență în domeniul energiei

Published

on

© Guvernul României

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat că executivul european și-a manifestat deschiderea de a dialoga în continuare cu autoritățile române cu privire la modul de interpretare a calculului cifrei de afaceri a companiilor care intră sub incidența Regulamentului privind măsurile de urgenţă în domeniul energiei, iar acest dialog va continua între reprezentanţii autorităţilor române şi cei ai Comisiei Europene, de aceasta data ai DG Taxud.

Conform mențiunilor oficialului român într-o postare publicată pe Facebook, Comisia Europeană, prin ”răspunsul dat la solicitarea noastră de clarificare, certifică faptul că OUG 186 a transpus corect Regulamentul 1854 și menționează că nivelul de 75% din cifra de afaceri nu poate fi scăzut de către un stat membru prin legislație internă”.

”Redau din răspunsul Comisiei Europene, după ce am cerut clarificări la aplicare referitor atât la codurile CAEN stabilite de regulament, dar si referitor la nivelul minim de 75% al cifrei de afaceri stabilit în articolul 2, pct 17 al Reg 1854/2022: 05.1. extracția de huilă; 06.1. extracția de petrol brut; 06.2. extracția de gaze naturale; 19.1. fabricarea de produse de cocserie; și 19.2. fabricarea de produse petroliere rafinate. Mai mult, Comisia Europeană, prin răspunsul dat la solicitarea noastră de clarificare, certifică faptul că OUG 186 a transpus corect Regulamentul 1854 și menționează că nivelul de 75% din cifra de afaceri nu poate fi scăzut de către un stat membru prin legislație internă. Dar, și cu asta închei, CE și-a manifestat deschiderea de a dialoga în continuare cu autoritățile române în ceea ce privește modul de interpretare a calculului cifrei de afaceri a companiilor care intră sub incidența regulamentului, iar acest dialog va continua între reprezentanții autorităților române(ANAF, respectiv MF) și cei ai Comisiei Europene, de aceasta data ai DG Taxud”, a detaliat Câciu, conform Agerpres

Citiți și:
Ministrul finanțelor a solicitat Comisiei Europene clarificări privind contribuția de solidaritate: “Toată lumea va plăti solidar costul crescut al vieţii”

Ministrul Finanțelor a amintit că ”măsurile cuprinse în Regulamentul 1854 au fost propuse, discutate, dezbătute, negociate și adoptate în cadrul reuniunilor de la Bruxelles ale miniștrilor energiei, pe întreg parcursul lunii septembrie 2022. La 6 octombrie, adoptarea Regulamentului privind măsurile de urgență în domeniul energiei s-a făcut prin <<procedură scrisă în urma unui acord politic la care au ajuns miniștri energiei din UE în cadrul reuniuni extraordinare a Consiliului Energie din 30 septembrie>>”.

În tot acest răstimp, Ministerului Finanțelor ”nu i s-a solicitat un punct de vedere asupra modului de construcție a prevederilor stabilite prin regulament, după cum spuneam mai sus, acesta fiind apanajul structurilor implicate direct în negocierea sa. Mai mult decât atât acest regulament nu a fost supus analizei Consiliul de Afaceri Economice și Financiare nici la nivel tehnic nici la nivel decizional”, a detaliat Adrian Câciu.

România a transpus acest regulament, după adoptarea sa, în legislația națională prin două acte normative și anume: OUG 153/2022, care vizează mecanismul de achiziții centralizate prin stabilirea unui preț fix pe următorii 2 ani (Cap. II din Reg. Consiliului UE) și  OUG 186/2022, mult discutata ordonanță care instituie obligația unei contribuții de solidaritate pentru companiile care activează în domeniul combustibililor fosili.

”Țin să subliniez faptul că prin OUG 186/2022, prevederile Regulamentului au fost transpuse integral, așa cum sunt ele descrise de Bruxelles, și redau întocmai caracterul limitativ și strict atât din perspectiva nivelului de încadrare a cifrei de afaceri cât și din perspectiva sectoarelor de activitate vizate, recte codurile CAEN la care se referă”, a mai spus oficialul român.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul economiei l-a invitat pe ministrul egiptean al apărării în România pentru „discuții concrete” despre parteneriate în domeniul industriei de apărare

Published

on

© Ministerul Economiei

Ministrul economiei, Florin Spătaru, l-a invitat pe ministrul egiptean al apărării, Mohamed Salah El-Din, în România, pentru o vizită oficială şi discuții concrete despre parteneriate în domeniul industriei de apărare, potrivit unui mesaj postat pe Facebook.

Invitația a fost lansată cu ocazia participării ministrului român la vizita de lucru întreprinsă de premierul Nicolae Ciucă în Egipt, în perioada 4-5 februarie, și în contextul amenințărilor de securitate ridicate de războiul început de Rusia în Ucraina.

 

„Războiul din Ucraina ne-a oferit o lecție nefericită despre importanța menținerii capacități de apărare la nivel înalt, chiar şi pe vreme de pace, dar şi despre importanța parteneriatelor de natura militară şi civilă. Am discutat în cadrul întâlnirii bilaterale, cu ministrul industriei de apărare Mohamed Salah El-Din despre tradiționala relație a României cu Republica Arabă Egipt legată de cooperarea în sectorul industrial de apărare”, a declarat ministrul român al economiei, pe Facebook.

Florin Spătaru i-a expus minstrului egiptean al apărării deschiderea cu care Ministerul Economiei lucrează la integrarea partenerilor străini de stat şi privați în dezvoltarea de noi capabilități de producție militară în filialele industriei de apărare din România.

Astfel, oficialul român la invitat pe ministrul Mohamed Salah El-Din în România pentru o vizită oficială şi discuții concrete despre parteneriate în domeniul industriei de apărare.

Vizita premierului Nicolae Ciucă în Egipt a urmărit consolidarea relațiilor bilaterale, dar mai ales, identificarea de noi oportunități de investiții şi relații comerciale între cele două state.

Continue Reading

ROMÂNIA

Ministrul Florin Spătaru anunță semnarea unui memorandum de cooperare industrială militară între Romarm și cea mai mare companie de apărare din Coreea de Sud

Published

on

© Ministerul Economiei

Facem pași concreți în consolidarea relațiilor dintre România și Coreea de Sud, a anunțat luni, 6 februarie, ministrul economiei Florin Spătaru, după semnarea unui memorandul de cooperare industrială militară între compania românească Romarm și Hanwha, cea mai mare companie aerospațială și de apărare sud-coreeană, se arată într-un comunicat remis caleaeuropeana.ro.

„Parteneriatul semnat astăzi cu compania Hanwha Aerospace este primul rezultat al vizitei de lucru pe care am desfățurat-o în Coreea de Sud, în decembrie anul trecut. Ministerul Economiei a alocat, în 2022, un buget record pentru retehnologizarea capacităților de producție națională, iar parteneriatele cu diferite companii internaționale se adaugă la dezvoltarea de noi capabilități pe teritoriul țării noastre. Situația regională necesită o atenție sporită, astfel că poziționarea industriei naționale de apărare ca sector strategic este vitală. România devine un pol de interes pentru marile companii producătoare de tehnică militară modernă atât pentru Armata Română cât și pentru partenerii noștri. Memorandumul semnat astăzi între Romarm și Hanwha Aerospace aduce o perspectivă reală pentru industria românească de apărare, care trebuie să performeze și să aducă plus valoare în economie de pe urma investițiilor si a transferului de tehnologie”, a declarat Florin Spătaru, Ministrul Economiei, în cadrul  întâlnirii de astăzi, cu prilejul semnării Memorandumului de Înțelegere dintre Compania Naţională Romarm S.A. și Hanhwa Aerospace.

Memorandumul este primul pas pentru cooperare industrială dintre Compania Națională Romarm S.A. și Hanhwa Aerospace în vederea producției în România de muniție și a unor sisteme militare terestre.

Prezent la semnare, Președintele și CEO al companiei Hanwha Aerospace, Jaeil Son, a declarat: „Astfel de proiecte sunt începutul prin care Hanwha Aerospace vrea să construiască parteneriate solide cu industria militară din România și să consolideze prezența noastră în țările UE și NATO. Avem oportunități reale de colaborare și aceste inițiative vor consolida securitatea în regiune”.

La evenimentul care a avut loc la Ministerul Economiei au participat Excelența Sa, Rim Kap-Soo, Ambasadorul Republicii Coreea în România, Ministrul Economiei Florin Spătaru, Președintele și CEO al companiei Hanwha Aerospace, Jaeil Son, reprezentanți ai Companiei Naţionale Romarm S.A.

Hanwha Aerospace, o filială a grupului Hanwha, o companie Fortune Global 500, este cea mai mare companie aerospațială și de apărare din Coreea de Sud. 

Având poziția de unic producător de motoare de aeronave din Coreea de Sud și de furnizor global de motoare avansate pentru aeronave militare și comerciale, Hanwha Aerospace este vârful de lance al proiectelor spațiale ale țării, cum ar fi KSLV-II. 

Hanwha Aerospace a fuzionat cu filiala sa Hanwha Defense, producătorul de renume mondial al obuzierului autopropulsat K9 și al vehiculului de luptă pentru infanterie Redback, pentru a-și extinde prezența pe piața globală de apărare. De asemenea, compania a achiziționat divizia de afaceri din domeniul apărării a Hanwha Corporation pentru a dezvolta și furniza muniție, rachete de precizie ghidate și alte sisteme de armament de ultimă generație.

Continue Reading

Facebook

NATO3 mins ago

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO: Este momentul ca Suedia şi Finlanda să fie acceptate în Alianța Nord-Atlantică

POLITICĂ8 mins ago

Ministrul Finanțelor: Autoritățile române și Comisia Europeană vor continua dialogul pe marginea Regulamentului privind măsurile de urgență în domeniul energiei

CONSILIUL EUROPEAN1 hour ago

Klaus Iohannis, videoconferință cu șeful Consiliului European și un grup de lideri UE în pregătirea summitului extraordinar din 9-10 februarie

U.E.1 hour ago

Ministrul francez al Economiei, optimist că o variantă europeană a planului american de investiții va fi adoptată curând: Totul se va juca în zilele următoare

ROMÂNIA2 hours ago

Ministrul economiei l-a invitat pe ministrul egiptean al apărării în România pentru „discuții concrete” despre parteneriate în domeniul industriei de apărare

ROMÂNIA2 hours ago

Ministrul Florin Spătaru anunță semnarea unui memorandum de cooperare industrială militară între Romarm și cea mai mare companie de apărare din Coreea de Sud

INTERNAȚIONAL2 hours ago

Cutremur în Turcia: Ucraina este pregătită ”să ofere asistența necesară poporului turc prieten”, anunță Volodimir Zelenski

NATO3 hours ago

Liderii instituțiilor UE și secretarul general al NATO, mesaje de sprijin și solidaritate după cutremurul din Turcia. Bruxelles-ul coordonează deja trimiterea de echipe de salvare

ROMÂNIA3 hours ago

Cutremur în Turcia: Marcel Ciolacu transmite ”rugăciunile sale familiilor victimelor și salvatorilor care lucrează contra cronometru pentru a salva răniții prinși sub clădirile dărâmate”

ROMÂNIA3 hours ago

Klaus Iohannis transmite un mesaj de solidaritate din partea României pentru victimele cutremurului devastator din Turcia și Siria

ROMÂNIA17 hours ago

Nicolae Ciucă a invitat companiile egiptene să contribuie la dezvoltarea cooperării economice bilaterale avansate în sectorul digital, al infrastructurii, energiei sau agriculturii

ROMÂNIA1 day ago

Nicolae Ciucă și Abdel Fattah el-Sisi au convenit să dezvolte cooperarea dintre România și Egipt la nivel politic și tehnic

U.E.2 days ago

Cancelarul german apără planul UE de relaxare a normelor privind ajutoarele de stat, încercând să risipească îngrijorările premierului italian, care a avertizat că riscă să distorsioneze piața unică a UE

ENERGIE4 days ago

De la Baku, Klaus Iohannis afirmă că “România și Azerbaidjan vor dezvolta legătura dintre Europa și Caucazul de Sud”. Romgaz și Socar semnează un nou acord de livrare de gaze azere în România

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Ucraina: UE și partenerii din Comunitatea Energetică Europeană vor aloca 150 milioane de euro pentru achiziționarea de echipamente energetice esențiale

COMISIA EUROPEANA4 days ago

Pentru a marca un an de la invadarea Ucrainei, UE va pune în aplicare cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei până la 24 februarie

COMISIA EUROPEANA5 days ago

Comisia Europeană prezintă Planul Industrial pentru Pactul Verde. Ursula von der Leyen: Europa este hotărâtă să conducă revoluția tehnologiilor curate

REPUBLICA MOLDOVA6 days ago

De la Chișinău, premierul danez anunță că ”noi, în cadrul UE, suntem hotărâți să creştem asistenţa macrofinanciară pentru Republica Moldova”

NATO1 week ago

Ungaria se alătură Cehiei și Poloniei în misiunile de protejare a spațiului aerian al Slovaciei

U.E.1 week ago

Ministrul de externe al Olandei: România a parcurs un drum extraordinar. Am spus că vom sprijini aderarea României la Schengen și ne menținem angajamentul luat

Team2Share

Trending