Trei mii de oameni participă în Capitală la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova

Romania_FlagCirca trei mii de persoane participă, duminică după-amiază, în Bucureşti, la un marş pentru unirea României cu Republica Moldova, la care se agită steaguri tricolore şi se scandează “România Mare, vechile hotare” şi “Rusia, nu uita, Basarabia nu-i a ta!”.

Marşul, ce are loc pentru al treilea an la rând în centrul Capitalei, este organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, ai cărei reprezentanţi spun că unirea României cu Republica Moldova este “singura soluţie pentru cetăţenii de peste Prut, în actualul context geopolitic”.

Participanţii, mulţi veniţi din ţară şi din Republica Moldova, s-au adunat în zona Muzeului Ţăranului Român, de unde, la ora 14.30, au plecat în marş pe traseul Calea Victoriei – Strada Franceză – Piaţa “Sfântul Anton”.

O parte a lor sunt tineri care şí-au vopsit tricolorul pe faţă şi poartă ii sau alte haine cu motive tradiţionale. Printre cei veniţi la marş se numără şi persoane în vârstă care spun că sunt basarabeni stabiliţi de mult timp în România.

Pe pancartele manifestanţilor sunt scrise mesaje precum “Vrem Unirea!’, “Unirea, obiectiv naţional” şi “Moldova n-a fost a mea, nu e a voastră, ci a urmaşilor urmaşilor noştri în veacul vecilor”.

Participanţii mai scandează “Unitate naţională!”, “Trăiasca, trăiasca, trăiasca şi-nflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!”, iar din când în când cântă, unul dintre versuri fiind “Daţi-le voie tinerilor români peste Prut, sunt aşteptaţi de fetele basarabene”.

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.