Trei sferturi dintre cetățenii europeni nu au acces la tehnologia 4G

Europe_with_flagsÎn timp ce europenii care sunt în concediu se îndreaptă spre mare și spre munte pentru a-și petrece tradiționala vacanță de vară, cifrele recente arată că, odată ajunși la destinație, aproape niciunul dintre aceștia nu va avea acces la 4G. În UE, trei persoane din patru nu au acces la rețele mobile de tipul 4G/LTE în orașele lor, iar în zonele rurale tehnologia 4G este aproape inexistentă. În schimb, in Statele Unite, mai mult de 90 % din cetățeni au acces la 4G, arată un comunicat al Comisiei Europene.

Vicepreședintele Comisiei Europene, doamna Neelie Kroes, a declarat: „Îi înțeleg pe cetățenii, pe contribuabilii, pe alegătorii care nu doresc altceva decât să își poată utiliza telefoanele și tabletele. Este frustrant când nu îmi mai funcționează telefonul în Bruxelles pentru că există doar acoperire 3G. Milioane de cetățeni îmi împărtășesc frustrarea în fiecare zi.”

„Nu așa se gestionează o economie. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că europenii care trăiesc în zone rurale sau cei care sunt în concediu ajung să fie tratați ca cetățeni de categoria a doua”, a declarat doamna Kroes.

„Nu contează unde ești; din moment ce ți-ai plătit telefonul și abonamentul, acesta ar trebui să funcționeze”, subliniază doamna Kroes.

La nivel mondial, Europa deține abia 5 % din conexiunile și abonamentele 4G.

Cititi mai multe aici.

Sursa: Comisia Europeana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.