Trimisul SUA la Bucureşti, despre cine va fi următorul preşedinte al României

Duane ButcherInsarcinatul cu afaceri al ambasadei SUA la Bucuresti, Duane Butcher, este convins ca viitorul presedinte al Romaniei, ales in urma scrutinului din noiembrie, va fi un politician cu puternice convingeri pro-europene si pro-americane. In opinia reprezentantului Americii in Romania, in ultimii ani s-au inregistrat progrese importante in societate si din unele puncte de vedere tara noastra poate fi considerata un model in regiune, potrivit unui interviu acordat Ziare.com.

– Care au fost scopul si concluziile consultarilor fata in fata cu liderii politici romani precum Ponta, Blaga, Diaconescu si altii in ultima perioada? Care sunt asteptarile Americii de la prezidentialele din toamna?

Duane Butcher: Romania este un loc unde e neobisnuit de usor sa fii diplomat american. Unul din lucrurile pe care il pot spune, pot face o predictie in legatura cu alegerile din noiembrie. Vreti sa fac o predictie? Prevad ca alegerile vor fi castigate de un candidat puternic pro-american, pro-european. Pot spune asta pentru ca toti cei implicati in alegeri au spus in discursurile, declaratiile, carierele lor, ca sunt angajati fata de valorile occidentale, UE, NATO, parteneriatul transatlantic. E un loc grozav in care sa te afli.

Cand ma intalnesc cu candidatii, vorbesc despre aceleasi lucruri pe care le discut si cu dvs: importanta unor institutii puternice si independente, lupta impotriva coruptiei. Toate acestea sunt evolutii pozitive. Vorbim mult si despre evolutiile regionale si gasim si aici consens. In chestiunile cheie, oamenii politici importanti din Romania, din toate partidele, tind sa fie de acord cu noi in ceea ce priveste provocarile cu care ne confruntam si cum sa raspundem cel mai bine la ele.

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.