Turcia: Sute de mii de persoane adunate la Istanbul într-un miting pro-Erdogan

Sute de mii de turci s-au adunat duminică la Istanbul la apelul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan pentru a denunţa lovitura de stat eşuată – un spectacol de putere în faţa criticii occidentalilor privind măsurile de represiune adoptate, relatează Reuters online, potrivit Gândul.info. Aproximativ trei milioane de cetățeni turci au luat parte la manifest, a relatat presa oficială din Turcia.

Adunarea ”Democraţiei şi Martirilor” de pe terenul de paradă Yenikapi, construit pe mare în sudul peninsulei istorice a Istanbulului, încheie trei săptămâni de demonstraţii nocturne organizate de susţinătorii lui Erdogan.

Majoritatea s-au adunat duminică fluturând steaguri ale ţării sau bannere pe care scria ”Eşti un dar de la Dumnezeu, Erdogan” sau ”Porunceşte-ne să murim şi o vom face”.

Aproximativ 50.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate iar Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen, relatează Reuters.

Numai în ultimele zile, autorităţile din Turcia au emis mandate de reţinere pentru aproape 100 de foşti sau actuali jurnalişti şi manageri, care ar avea legături cu clericul musulman Fethullah Gulen.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.