UCRAINA, aproape de un război civil – Ministrul de Interne: Tentativele de soluţionare a crizei sunt în zadar. Manifestanţii depozitează arme

Tentativele de soluţionare a crizei politice din Ucraina în mod paşnic sunt în zadar, a declarat sâmbătă ministrul de Interne Vitali Zaharcenko, acuzând manifestanţii că depozitează arme.ucraina

“Evenimentele care au avut loc în ultimele zile în capitala ucraineană au arătat că tentativele noastre de soluţionare în mod paşnic, fără recurgere (…) la forţă, sunt în zadar”, afirmă ministrul, citat într-un comunicat.

“Îndemnurile noastre nu sunt ascultate, iar armistiţiul este încălcat”, a adăugat el, acuzând manifestanţi că “depozitează arme” în centrul Kievului.

Ministrul de Interne, a cărui plecare este una dintre principalele revendicări ale opoziţiei, a afirmat că reprezentanţi ai forţelor de ordine au organizat negocieri cu membri ai opoziţiei, fără rezultat.

“Nu au nicio influenţă asupra grupărilor care controlează clădirile ocupate (în special Primăria Kievului şi Ministerul Agriculturii) şi recurg la forţă”, a spus el.

După două zile paşnice, tensiunea a crescut din nou în noaptea de vineri spre sâmbătă pe strada Gruşevski, la Kiev, unde confruntări violente, care au avut loc în cursul săptămânii, s-au soldat cu cel puţin doi morţi.

Manifestanţii au incendiat pneuri, pe baricada care îi desparte de forţele de ordine, provocând sâmbătă o coloană înaltă un fum gros deasupra capitalei ucrainene.

Ei au aruncat cu cocteiluri Molotov şi pavele către polişişti şi forţele antirevoltă, care au răspuns cu grenade asurzitoare şi gloanţe de cauciuc.

Ministerul de Interne a afirmat deja, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, că manifestanţi au încălcat armistiţiul introdus joi, livrându-se unor “provocări”.

Ministerul de Interne i-a acuzat pe contestatari, sâmbătă, că ţin captivi trei poliţişti în Primăria Kiev, de mai multe săptămâni. Opoziţia a dezminţit această acuzaţie.

One Response to UCRAINA, aproape de un război civil – Ministrul de Interne: Tentativele de soluţionare a crizei sunt în zadar. Manifestanţii depozitează arme

  1. Pingback: UCRAINA, aproape de un război civil – Ministrul de Interne: Tentativele de soluţionare a crizei sunt în zadar. Manifestanţii depozitează arme | Radio GRADO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.