Ucraina: Autoritățile le cer kievenilor să rămână la domiciliile lor, din cauza unor “indivizi înarmați” pe străzi

ucraina11Ministrul ucrainean de Interne a făcut apel joi la locuitorii Kievului să rămână la domiciliile lor din cauza prezenței unor “elemente radicale înarmate” pe străzile capitalei ucrainene, notează Agerpres.

Kievenii sunt rugați să-și limiteze deplasările în transportul privat și să rămână pe cât posibil acasă. Aceste măsuri de precauție se explică prin prezența unor indivizi înarmați pe străzile Kievului”, a precizat ministerul, citat de RIA Novosti.

Noi confruntări violente au izbucnit joi dimineața la Kiev, în pofida armistițiului încheiat miercuri seara între președintele Viktor Ianukovici și liderii opoziției, acestea soldându-se cu cel puțin 21 de civili uciși, potrivit Reuters, sau cel puțin 25, conform AFP.

Muzeul de Istorie din Kiev, vandalizat

Persoane necunoscute au vandalizat Muzeul de Istorie din Kiev. Din fondul muzeului au fost furate o sculptură și veselă de porțelan din secolul al XVIII-lea, informează ITAR-TASS, citata de Agerpres.

Potrivit agenției de presă ruse, vandali au distrus mai multe exponate, precum și vitrinele în care erau expuse. În afară de aceasta, infractorii au furat computerele care se aflau în biroul de contabilitate.

Valoarea prejudiciilor nu a fost precizată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.