Ucraina califică drept ilegitimă declarația de independență a Crimeii

crimeea proteste steagAmbasadorul Ucrainei la Națiunile Unite, Iuri Klimenko, a declarat marți, la Geneva, că declarația de independență a Crimeii este ilegitimă deoarece autoritatea care a decis-o, Consiliul Superior (parlamentul regional), este ‘total ilegitimă’, informează EFE, potrivit Agerpres.

Consiliul Superior (parlamentul regional) al republicii autonome Crimeea a adoptat marți o declarație de independență de Ucraina și și-a reiterat aspirația de integrare în Federația Rusă. Rezoluția, care a intrat în vigoare imediat după adoptare, a fost susținută de către 78 dintre cei 100 de deputați ai parlamentului Crimeii.

‘Crimeea, în calitate de stat independent, se va adresa Federației Ruse după referendum (din 16 martie, privind alipirea la Rusia) pentru a-i propune integrarea în Rusia în calitate de subiect federal’, a declarat un purtător de cuvânt al legislativului din Crimeea pentru agenția oficială rusă RIA Novosti.

Documentul aprobat de Consiliul Superior face aluzie la precedentul Kosovo pentru a-și justifica decizia unilaterală, notează EFE. Potrivit Consiliului Superior, decizia a luat ‘în considerare rezoluția tribunalului internațional al ONU cu privire la Kosovo, de la 22 iulie 2010, conform căreia declarația unilaterală de independență a unei părți dintr-un stat nu încalcă normele dreptului internațional’.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.