Ucraina, în prag de război: 25 de morţi şi sute de răniţi

proteste ucrainaCiocnirile dintre manifestanţi şi poliţie au izbucnit marţi şi au continuat toată noaptea, în apropierea Parlamentului de la Kiev, care examinează cererile opoziţiei şi ia în considerare o reformă constituţională ce reduce competenţele prezidenţiale. Poliţiştii au folosit arme, gaze lacrimogene, grenade luminiscente, în timp ce protestatarii au răspuns cu petarde, bucăţi de pavaj şi pietre aruncate înspre forţele de ordine.

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a anunţat miercuri dimineaţă că 25 de persoane au fost ucise în ciocnirile violente care au avut loc la Kiev între forţele de securitate şi protestatari, relatează Russia Today, potrivit Adevarul.ro.

Douăzeci şi cinci de persoane au murit: opt dintre ele după ce fuseseră internate în spitale din oraş, patru la spitalul militar, iar 13 au fost duse direct la institutul medico-legal din Kiev, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

În total, 352 de persoane au fost rănite în aceste violenţe şi au necesitat asistenţă medicală, potrivit echipelor de paramedici şi instituţiilor medicale de la Kiev. Poliţiştii ucraineni au luat cu asalt protestatarii care miercuri dimineaţă încă ocupau Piaţa Independenţei din Kiev, după cea mai sângeroasă zi de când fosta republică sovietică, prinsă într-o luptă geopolitică între Rusia şi Occident, şi-a câştigat independenţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.