UPDATE Ucraina: Premierul Azarov a demisionat

Mikola Azarov wikipedia

Update:

Premierul ucrainean Mikola Azarov a anunţat marţi că şi-a prezentat demisia, într-un comunicat postat pe site-ul Guvernului, în momentul în care începea o şedinţă extraordinară a Parlamentului asupra crizei din ţară.

“Am luat decizia să cer preşedintelui să-mi accepte demisia din postul de premier, pentru a crea condiţii suplimentare în vederea unui compromis politic şi unei soluţionări paşnice a conflictului’, se arată în comunicat.

“În prezent, cel mai important (lucru) este păstrarea unităţii şi integrităţii Ucrainei. Acest lucru este mai important decât orice ambiţie personală”, a adăugat şeful Guvernului, citat în comunicat.

——-
Premierul ucrainean, Mikola Azarov, si-a depus demisia, marti dimineata.
Potrivit unui anunt postat pe site-ul Consiliului de Ministri, Azarov a demisionat, scrie Russia Today, potrivit Ziare.com.

Demisia acestuia vine dupa ce, luni seara, presedintele Viktor Ianukovici a oferit postul sau opozitiei intr-o incercare de a pune capat protestelor din tara.

Mii de persoane sunt şi acum în stradă, la Kiev, protestând. Oamenii cer şi demisia preşedintelui Ianukovici.

Președintele Ianukovici a decis, luni seara, impreuna cu Guvernul, sa se anuleze legile anti-protest ce au provocat cea mai recenta escaladare a situatiei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.