Ucraina: Rusia este pregătită să lanseze o INTERVENŢIE în estul şi sudul ţării

rusia_armataŞeful misiunii Ucrainei la ONU, la Geneva, Iuri Klimenko a declarat pentru presă că există “indicii” potrivit cărora Rusia este pregătită să lanseze o intervenţie de anvergură în estul şi sudul Ucrainei. “Există indicii potrivit cărora Rusia este pregătită să lanseze o intervenţie de anvergură în estul şi sudul Ucrainei”, a declarat el pentru jurnalişti.

Diplomatul a anunţat o suplimentare a trupelor în regiunea ucraineană Herson, în nordul Crimeei, indicii despre amplasarea unor mine şi arestarea în regiuni din est şi sud efectuate de către forţe de securitate ucrainene a unor activişti proruşi care deţineau documente de identificare de la servicii de securitate ruse.

“Ucraina şi ucrainenii sunt pregătiţi să-şi apere teritoriul prin toate mijloacele necesare, însă, în acest stadiu, rămânem angajaţi pe calea unei soluţii politice”, a declarat Klimenko.

“Ucraina va recurge la utilizarea dreptului la autoapărare în ultimă instanţă”, a spus el.

Ucraina va lupta pentru “eliberarea” Crimeei şi “nu va recunoaşte niciodată anexarea de către Rusia”, arată o rezoluţie adoptată joi de Parlamentul de la Kiev.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.