Connect with us

SUA

UE și SUA lansează Grupul de lucru privind Legea pentru reducerea inflației

Published

on

© European Union 2021

Bjoern Seibert, șeful de cabinet al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și consilierul adjunct pentru securitate națională al SUA, Mike Pyle, au lansat marți, 25 octombrie, la Berlin, Grupul de lucru SUA-UE privind Legea pentru reducerea inflației, informează un comunicat.

Lansarea a avut loc în contextul întâlnirii celor doi oficiali pentru a discuta „o serie de chestiuni prioritare, inclusiv reconstrucția Ucrainei”.

Obiectivul grupului de lucru este de a continua promovarea unei înțelegeri mai profunde a progreselor semnificative ale legii în ceea ce privește reducerea costurilor pentru familii, obiectivele comune în materie de climă, precum și oportunitățile și preocupările pentru producătorii din UE.

În context, ambele părți au discutat despre importanța unei coordonări strânse și a sprijinirii lanțurilor de aprovizionare durabile și reziliente peste Atlantic, inclusiv pentru a dezvolta economia energiei curate. Prima reuniune a grupului operativ va avea loc săptămâna viitoare.

Prima reuniune a grupului operativ va avea loc săptămâna viitoare.

Potrivit sursei citate, grupul operativ se bazează pe angajamentul la nivel înalt al Comisiei Europene și al guvernului Statelor Unite. Pe măsură ce activitatea grupului operativ se pune în mișcare, Seibert va continua angajamentele la nivel înalt cu privire la aceste aspecte, inclusiv prin implicarea consilierului pentru securitate națională, Jake Sullivan, a directorului Consiliului Economic Național, Brian Deese, și a consilierului principal pentru inovare și implementare în domeniul energiei curate, John Podesta.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

INTERNAȚIONAL

Secretarul de stat american va merge la Londra pentru a discuta despre Orientul Mijlociu și Ucraina

Published

on

© Official State Department photo by Chuck Kennedy/ Flickr

Secretarul de stat american Antony Blinken va merge la Londra în perioada 9-10 septembrie pentru a discuta despre Orientul Mijlociu și Ucraina, înaintea unei vizite a premierului britanic Keir Starmer, a anunțat sâmbătă Departamentul de Stat

Şeful diplomaţiei de la Washington va deschide dialogul strategic SUA – Regatul Unit, „reafirmând relaţia noastră specială”, se arată în comunicatul citat.

În cursul vizitei de la Londra, Blinken se va întâlni, de asemenea, cu înalți oficiali guvernamentali pentru a discuta o serie de probleme critice, inclusiv despre regiunea indo-pacifică, parteneriatul AUKUS, Orientul Mijlociu și eforturile SUA de a sprijini Ucraina.

Citiți și: Statele Unite anunță o nouă asistență militară semnificativă pentru Ucraina pentru a-și demonstra „angajamentul de durată”

Premierul britanic Keir Starmer va fi primit pe 13 septembrie de preşedintele american, Joe Biden, a anunţat Casa Albă. Keir Starmer a mai fost primit la Casa Albă pe 10 iulie cu ocazia summitului NATO de la Washington, informează Agerpres.

Continue Reading

INTERNAȚIONAL

Șeful Pentagonului respinge cererea Ucrainei de a folosi arme americane pentru a ataca ținte situate pe teritoriul Rusiei

Published

on

© Volodimir Zelenski / X

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a respins vineri încă o dată cererea Ucrainei de a putea să folosească armele americane cu rază lungă de acţiune în atacuri asupra unor ţinte situate pe teritoriul Rusiei, transmite agenţia DPA, potrivit Agerpres.

„Nu cred că există o anumită capabilitate care să poată fi decisivă în acest război”, a explicat Austin la încheierea unei noi întâlniri a Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei, care a reunit baza aeriană Ramstein din Germania ţările ce oferă Ucrainei ajutor militar în războiul cu Rusia.

Situaţia prezentă de pe câmpul de luptă arată că Rusia deja şi-a mutat la baze din afara razei de acţiune (de 300 de kilometri) a rachetelor americane ATACMS unele dintre avioanele folosite în lansarea bombelor ghidate cu planare, o armă cu mare putere distructivă folosită de armata rusă împotriva poziţiilor ucrainene pe frontul din interiorul Ucrainei.

Cât despre argumentul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit căruia există în Rusia multe ţinte strategice pe care Ucraina le-ar putea lovi dacă ar primi rachete cu rază mai lungă de acţiune, Lloyd Austin a spus că există şi alte modalităţi de atac asupra unor asemenea ţinte, cum ar fi de pildă dronele, pe care Ucraina de altfel chiar le foloseşte pentru atacuri în profunzimea teritoriului rus, îndeosebi asupra rafinăriilor, depozitelor petroliere şi bazelor aeriene.

„Cred că în viitorul previzibil ne vom asigura că ne concentrăm în continuare pe ajutorul prin care Ucraina să-şi poată apăra în mod eficient teritoriul”, a indicat secretarul american al apărării, care a anunţat un nou pachet de ajutor militar al SUA destinat Ucrainei, în valoare de 250 de milioane de dolari.

Volodimir Zelenski s-a declarat recunoscător pentru pentru poziția clară a SUA privind continuarea furnizării sprijinului militar necesar. 

„Am discutat cu Lloyd Austin conținutul pachetului de sprijin pentru apărare de 250 de milioane de dolari, recent anunțat, și alte nevoi de apărare pentru Ucraina”, a scris Zelenski pe platforma X.

 

Citiți și: Jens Stoltenberg cere mai multe arme pentru Ucraina: „Este modul cel mai rapid de a pune capăt acestui război”

Președintele Zelenski a solicitat la reuniunea de la Ramstein „mai multe arme” de la aliații Ucrainei pentru a sprijini forțele ucrainene în lupta împotriva invaziei ruse, în special în regiunea Donețk din estul țării.

„Lumea dispune de suficiente sisteme de apărare aeriană pentru a garanta că teroarea rusă nu va avea rezultat și eu vă îndemn să fiți mai activi în această muncă alături de noi asupra apărării aeriene”, a declarat liderul ucrainean. El a solicitat, de asemenea, permisiunea pentru utilizarea armelor cu rază de acțiune lungă „nu doar pe teritoriul ocupat al Ucrainei, ci și pe teritoriul rus”.

Continue Reading

SUA

SUA impun noi sancțiuni pentru încercările de operaționalizare a proiectului rus Arctic LNG 2

Published

on

© U.S. Department of State/ Flickr

Ca răspuns la războiul continuu de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, Statele Unite impun costuri suplimentare celor care sprijină efortul de război al Rusiei și încearcă să extindă influența energetică globală a Rusiei, a anunțat, joi, Departamentul de Stat.

Departamentul de Stat vizează două entități și două nave legate de încercările de a exporta gaze naturale lichefiate (GNL) din proiectul Arctic LNG 2, sancționat de SUA. Departamentul sancționează Gotik Energy Shipping Co (Gotik) și Plio Energy Cargo Shipping OPC PVT LTD (Plio Energy). Gotik și Plio Energy sunt proprietarul înregistrat și, respectiv, administratorul comercial al transportatorului de GNL (LNG/C) New Energy.

LNG/C New Energy a utilizat practici înșelătoare de transport maritim, inclusiv închiderea sistemului său de identificare automată, pentru a încărca încărcături din proiectul Arctic LNG 2 sancționat de SUA printr-un transfer de la navă la navă la 25 august 2024, cu LNG/C Pioneer, o navă blocată de Statele Unite la 23 august 2024. De asemenea, a fost identificată o navă suplimentară gestionată și operată de Plio Energy, LNG/C Mulan, ca proprietate asupra căreia Plio Energy are un interes.

Guvernul Statelor Unite va continua să răspundă rapid încercărilor de a operaționaliza proiectul Arctic LNG 2 sancționat sau de a extinde în alt mod capacitățile energetice ale Rusiei.

„Lucrând alături de partenerii noștri din G7 și de alți aliați, vom rămâne fermi în contracararea exploatării de către Rusia a resurselor sale energetice pentru câștig politic”, mai transmite Departamentul de Stat.

Continue Reading

Facebook

Advertisement

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
COMISIA EUROPEANA25 mins ago

Sectorul farmaceutic european pierde teren în fața SUA din cauza investițiilor reduse și reglementărilor fragmentate, avertizează raportul Draghi. Recent, raportul Letta constata că “nu există o piață unică reală pentru medicamente”

GENERAL2 hours ago

Polonia a destructurat un grup de diversiune ruso-belarus, anunță ministrul digitalizării

ROMÂNIA2 hours ago

Premierul Marcel Ciolacu, despre dronele rusești: România a avut reacţie în timp real şi a monitorizat situaţia cu avioane F-16. Nu au avut ţinte pe teritoriul ţării noastre

U.E.3 hours ago

UE îi va sancționa pe responsabilii alegerilor regionale și locale „ilegale, nule si neavenite” din teritoriile anexate din Ucraina

COMISIA EUROPEANA3 hours ago

UE spune că aliații dispun de ”informații credibile” cu privire la rachete balistice iraniene livrate Rusiei

U.E.3 hours ago

Europa trebuie să investească de două ori mai mult decât după cel de-al Doilea Război Mondial (raportul Draghi): Cea mai deschisă economie din lume, vulnerabilă când actorii globali nu joacă după reguli

COMISIA EUROPEANA4 hours ago

Slovenia o propune pe Marta Kos drept comisar european, sporind la 11 numărul de femei din Comisia “von der Leyen 2”

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE5 hours ago

Guvernul aliniază legislaţia privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, îndeplinind integral un ”jalon esenţial” din PNRR, anunță premierul Marcel Ciolacu

Siegfried Mureșan5 hours ago

Siegfried Mureșan solicită creșterea bugetului pentru Parchetul European cu 30 milioane de euro

ROMÂNIA6 hours ago

Nicolae Ciucă: „România are nevoie de specialiști care contează. Învățământul dual este o sursă de dezvoltare și prosperitate”

U.E.3 hours ago

Europa trebuie să investească de două ori mai mult decât după cel de-al Doilea Război Mondial (raportul Draghi): Cea mai deschisă economie din lume, vulnerabilă când actorii globali nu joacă după reguli

ADERAREA ROMÂNIEI LA OCDE5 hours ago

Guvernul aliniază legislaţia privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, îndeplinind integral un ”jalon esenţial” din PNRR, anunță premierul Marcel Ciolacu

ROMÂNIA8 hours ago

Deschiderea anului școlar 2024-2025. Klaus Iohannis: Educația este temelia pe care se construiește viitorul unei națiuni, iar cadrele didactice sunt arhitecții acestui viitor

POLITICĂ4 days ago

VIDEO “În slujba țării”: Nicolae Ciucă, candidatul PNL pentru Cotroceni, și-a lansat un clip de promovare a cărții cu imagini de pe front din Afganistan și Irak

ROMÂNIA4 days ago

Prima echipă de comandă Frontex, găzduită la București. Ministrul Cătălin Predoiu: ”Frontierele Europei sunt sigure în mâinile” României. Locul țării noastre este în Schengen

REPUBLICA MOLDOVA5 days ago

Tusk promite la Chișinău că Polonia va accelera procesul de aderare a R. Moldova la UE în 2025: Nu-i credeți pe cei care spun că cerințele UE sunt împotriva voastră!

U.E.5 days ago

Dialogul strategic privind viitorul agriculturii UE conturează bazele viziunii viitoare a Comisiei Von der Leyen II asupra unei agriculturi și alimentații durabile

COMISIA EUROPEANA1 week ago

Marcel Ciolacu o propune oficial pe Roxana Mînzatu pentru poziția de comisar european: Ursula von der Leyen a avut deja duminică interviul cu Roxana Mînzatu, vom avea un portofoliu relevant

ROMÂNIA1 week ago

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind donarea unui sistem de rachete sol-aer Patriot către Ucraina. Documentul va fi transmis Parlamentului în regim de urgenţă

REPUBLICA MOLDOVA1 week ago

De la Chișinău, Klaus Iohannis încurajează cetățenii R. Moldova să participe la referendumul pentru integrarea în UE: O idee extraordinară a Maiei Sandu prin care omul simplu percepe importanța acestui proiect

Trending