Connect with us

U.E.

UE, SUA și Japonia convin asupra unor noi modalități de consolidare a normelor globale privind subvențiile industriale

Published

on

© European Union, 2019

Într-o declarație comună emisă astăzi, reprezentanții Uniunii Europene, Statelor Unite și Japoniei și-au anunțat acordul pentru consolidarea normelor existente privind subvențiile industriale și au condamnat practicile forțate de transfer de tehnologie, informează Comisia Europeană.

Într-o reuniune organizată la Washington, D.C., UE, SUA și Japonia au convenit că lista actuală de subvenții interzise în conformitate cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului (OMC) este insuficientă pentru a aborda subvențiile care denaturează piața și comerțul existente în anumite jurisdicții. Prin urmare, aceștia au concluzionat că trebuie adăugate noi tipuri de subvenții interzise necondiționat la Acordul OMC privind subvențiile și măsurile compensatorii.

În acest context, reforma structurală a OMC și nivelarea condițiilor de joc în comerțul global este o prioritate esențială pentru UE și Comisia von der Leyen.

„Această declarație comună este un pas important către abordarea unora dintre problemele fundamentale care distorsionează comerțul global. UE a susținut constant că negocierile multilaterale pot fi eficiente în soluționarea acestor probleme. Salut faptul că Statele Unite și Japonia împărtășesc acest punct de vedere. Sunt recunoscător ambasadorului Lighthizer și ministrului Kajiyama pentru colaborarea lor constructivă. Această declarație este, de asemenea, un simbol al unei colaborări strategice constructive între trei actori importanți ai comerțului global”, a transmis comisarul european pentru comerț, Phil Hogan.

UE, SUA și Japonia au convenit, de asemenea, că, pentru tipurile de subvenții deosebit de nocive, cum ar fi subvențiile excesiv de mari, sarcina probei ar trebui să fie inversată: membrul OMC subvenționant trebuie să demonstreze că nu există efecte negative asupra comerțului sau asupra capacității și că există transparență efectivă cu privire la subvenția în cauză.

Semnatarii declarației au reafirmat, totodată, importanța transferurilor de tehnologie pentru comerțul și investițiile globale și au discutat despre posibilele reguli de bază care trebuie introduse pentru a preveni practicile forțate de transfer de tehnologie din țări terțe.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Rareș Bogdan: Fiecare euro disponibil din bugetul UE este direcționat în lupta împotriva COVID-19 și în sprijinul sistemelor naționale de sănătate

Published

on

© European Parliament Media Center

Măsurile adoptate joi de Comisia Europeană vor valorifica la maximum fiecare disponibil în lupta împotriva efectelor generate de noul coronavirus, a afirmat eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din Grupul PPE din Parlamentul European.

“Avem propunerea unui instrument de solidaritate de 100 de miliarde EUR (denumit SURE) care îi va ajuta pe lucrători să își păstreze veniturile și va sprijini întreprinderile să se mențină pe linia de plutire. Comisia propune, de asemenea, redirecționarea tuturor fondurilor structurale disponibile către răspunsul la coronavirus. De acest sprijin vor beneficia, de asemenea, fermierii și pescarii, precum și persoanele cele mai defavorizate. Toate aceste măsuri se bazează pe bugetul actual al UE și vor valorifica la maximum fiecare euro disponibil”, a scris Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, toți banii neangajați din cele trei fonduri ale politicii de coeziune – Fondul european de dezvoltare regională, Fondul social european și Fondul de coeziune – vor fi mobilizați pt a combate efectele crizei de sănătate publică.

De asemenea, Rareș Bogdan a făcut referire la faptul că UE a propus ca toți banii rămași disponibili din bugetul pentru anul 2020 să ajute sistemele de sănătate.

“Instrumentul pentru sprijin de urgență va primi 3 miliarde EUR, din care 300 de milioane vor fi alocate RescEU – stocuri comune de echipamente. Prima urgență este gestionarea crizei din sănătatea publică și asigurarea echipamentelor și materialelor vitale (de la ventilatoare la echipamente individuale de protecție, de la echipe medicale mobile la asistență medicală pentru persoanele cele mai vulnerabile). Al doilea domeniu de interes ar fi asigurarea intensificării eforturilor de testare. De asemenea, propunerea ar permite Comisiei să realizeze achiziții direct în numele statelor membre”, a conchis eurodeputatul român.

Citiți și Comisia Europeană lansează un instrument de solidaritate de 100 de miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor: “Așa arată solidaritatea europeană”

Citiți și Comisia Europeană mobilizează 3 miliarde de euro pentru sistemele de sănătate din țările UE. România este primul stat care a primit acceptul găzduirii unei rezerve strategice de echipamente medicale

Continue Reading

U.E.

Viktor Orban: Personalul medical din Ungaria, bonus de 1400 euro la salariu

Published

on

© Viktor Orban/ Facebook

Personalul medical din Ungaria va primi câte un bonus de 500.000 de forinţi (1.380 euro) în acest an, la salariu, a anunţat vineri premierul ungar Viktor Orban, în intervenţia sa săptămânală la postul Radio Kossuth, transmite MTI, preluat de Agerpres

Orban a adăugat că este obligatoriu pentru întregul personal medical să fie subordonat unui comandament central în caz de urgenţă de sănătate. În acest sens, sunt puse la dispoziţie 110 dormitoare cu o capacitate de 19.820 de locuri şi 58 de hoteluri pentru 5.661 persoane, precum şi 3.543 de vehicule.

Premierul ungar a transmis că prelungirea restricțiilor de circulație introduse săptămâna trecută pentru a limita răspândirea  COVID-19 va fi decisă miercuri, 8 aprilie. Măsurile sunt în vigoare până la 11 aprilie.

Ungaria a impus izolarea la domiciliu timp de două săptămâni, între 28 martie și 11 aprilie, pentru a încetini răspândirea epidemiei de coronavirus, care este de așteptat să-și atingă vârful în țară în iunie sau iulie.

Cetățenii au voie să meargă la muncă, să facă cumpărături și să facă exerciții fizice limitate, dar trebuie să păstreze distanța unul față de celălalt. 

De asemenea, Ungaria se află încă sub stare de urgență și, grație unei decizii a Parlamentului de la Budapesta, Orban a obținut undă verde pentru a legifera prin ordonanţe pe perioadă nelimitată, măsură pe care opoziţia o consideră „disproporţionată” în lupta împotriva noului coronavirus.

Ungaria înregistrează în prezent peste 600 de cazuri și 23 de decese. 

Continue Reading

Eugen Tomac

Eurodeputatul Eugen Tomac: Comisia Europeană va acorda împrumuturi de până la 100 de miliarde de euro pentru cheltuielile angajatorilor. Protejăm angajații și evităm concedierile

Published

on

© Eugen Tomac/ Facebook

Eurodeputatul Eugen Tomac (PMP, PPE) salută lansarea de către Comisia Europeană a programului SURE, o nouă linie bugetară de până la 100 miliarde de euro care îi va ajuta pe lucrători să își păstreze veniturile și va sprijini întreprinderile pentru ca acestea să se mențină pe linia de plutire.

“Salvarea de vieți este astăzi prioritatea noastră, iar Uniunea Europeană continuă să implementeze măsuri ferme spre a combate consecințele complexe generate de noul coronavirus. O nouă linie bugetară de până la 100 miliarde de euro este pe cale să fie redirecționată către statele membre prin programul SURE lansat de Comisia Europeană”, scrie președintele PMP, pe pagina sa de Facebook.

“Spre a răspunde nevoilor angajaților și a celor grav afectați de această criză fără precedent, Comisia va acorda, în cele mai favorabile condiții, împrumuturi în valoare de până la 100 miliarde de euro statelor membre care o solicită. Mai exact, împrumuturile pot fi folosite pentru a acoperi cheltuielile angajatorilor care au adoptat scheme de muncă cu program redus. Protejăm astfel angajații, evitând valul masiv de concedieri cauzat de reducerea drastică a randamentului economic. Pentru a intra oficial în vigoare, programul SURE urmează să fie aprobat de Consiliul UE. Soluționarea acestei crize trebuie să aibă la baza solidaritatea si cooperarea europeană. Altfel nu se poate!”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Citiți și Comisia Europeană lansează un instrument de solidaritate de 100 de miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor: “Așa arată solidaritatea europeană”

Împrumuturile se vor baza pe garanții furnizate de statele membre și vor fi direcționate acolo unde este cel mai urgent nevoie de ele. Toate statele membre vor putea să recurgă la acest instrument.

SURE va sprijini programele de șomaj parțial și măsurile similare pentru a ajuta statele membre să protejeze locurile de muncă, angajații și persoanele care desfășoară o activitate independentă.

Comisia propune, de asemenea, redirecționarea tuturor fondurilor structurale rămase disponibile din bugetul UE pentru acest an pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor sistemelor de sănătate europene.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020
Advertisement
Advertisement

Trending