UE vrea să ceară despăgubiri Statelor Unite pentru impunerea tarifelor asupra importurilor de aluminiu și oțel

Uniunea Europeană ar putea să ceară despăgubiri pentru tarifele pe care SUA le vor impune importurilor de oțel și de aluminiu, contrar argumentelor Casei Albe că acestor tarife nu se aplică regulile OMC, notează Agerpres citând Reuters.

Foto: Twitter.com/realDonaldTrumFoto: Twitter.com/realDonaldTrum

UE a informat că nu acceptă argumentul SUA potrivit cărora introducere tarifelor a fost motivată de considerente ce ţin de securitatea naţională, adăugând că potrivit normelor OMC este vorba de tarife destinate protejării pieţei interne.

Pe 8 martie, preşedintele SUA a anunţat introducerea unor tarife de 25% la importurile de oţel şi de 10% la aluminiul importat, exceptând Canada şi Mexic. 

Mai apoi președintele SUA a declarat că UE va fi exceptată de la impunere acestor tarife pe o perioadă limitată, până la 1 mai 2018.

Citiți și Donald Trump a început “războiul” comercial cu Uniunea Europeană. SUA vor impune taxe de până la 25% anumitor bunuri importate din Europa

Taxele vamale de 25% asupra importurilor de oţel şi de 10% la asupra celor de aluminiu sunt contestate de europeni şi alţi parteneri comerciali ai Statelor Unite precum Japonia, care însă nu au reușit să obțină conditii mai avantajoase după o serie de întrevederi desfăşurate la Bruxelles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.