Ultimii doi președinți americani din partea Partidului Republican nu îl vor sprijini pe Donald Trump în cursa pentru Casa Albă

Nici George HW, nici George W. Bush, singurii foști președinți republicani în viață, nu își vor oferi sprijinul lui Donald Trump în cursa pentru fotoliul de la Casa Albă.

În cadrul unor declarații oferite publicației The Guardian miercuri dimineața, purtătorii de cuvânt ai ambilor foști demnitari au menționat că aceștia nu se vor implica în alegerile prezidențiale. Feddy Ford, purtătorul de cuvânt al lui George W Bush, a mențioant: „Fostul președinte nu are intenția de a lua parte sau de a comenta despre campaniile electorale.george w bush

Declarația acestuia vine în completarea celei făcută de purtătorul de cuvânt al lui George HW Bush. “La vârsta de 91 de ani, președintele Bush nu mai participă la viața politică. Acesta s-a implicat în a-l ajuta pe Jeb Bush, dar acest gest este „excepția care confirmă regula.

În vreme ce o parte dintre senatori au declarat că nu vor vota pentru Trump în cadrul alegerilor care urmează să aibă loc în noiembrie, alții au menționat că vor vota pentru candidatul partidului, în cida faptului că nu vor fi de acord cu nominalizarea.

Decizia celor doi foști președinți americani are rațiuni personale ca urmare a insuccesului candidaturii lui Jeb Bush ( fratele lui George W Bush) la președinție. Jeb l-a atacat în mod repetat pe Trump de-a lungul campaniei sale. La Rândul său, acesta din urmă a menționat că G.W.Bush a mințit în legătură cu faptul că Irak ar deține arme de distrugere în masă pentru a-și justifica intervenția în zonă.

Poziționarea aceasta vine ca urmare a faptului că Donald Trump a devenit candidatul prezumtiv al Partidului Republican.

Staff-ul campaniei lui Clinton a publicat pe 5 mai, un fimuleț în care foștii candidați din partea republicanilor îl atacă pe Donald Trump. Un sondaj realizat recent de CNN arată că Hillary Clinton are 54%, comparativ cu Donald Trump care deține 41% din preferințele electoratului.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.