Connect with us

ȘTIRI POZITIVE

Un arădean a înfiat 4 fetiţe, pentru a nu le lăsa să ajungă la orfelinat

Published

on

La vârsta la care mulți nu se gândesc gândesc la o familie, un tânăr de 27 de ani a făcut un gest care l-a transformat într-un erou național.

aradean infiatValentin Horga, în vârstă de 27 de ani, a înfiat patru fetițe orfane, pentru a nu fi despărțite de către autorități și duse în orfelinate diferite.

Elena în vârstă de 14 ani, Andreea care are 13 ani, Georgiana  în vârstă de 10 ani și Alina care are 8 ani și-au pierdut anul trecut mama, care s-a îmbolnăvit de cancer. Înainte de această tragedie, și tatăl lor a murit, iar riscul ca fetițele să meargă la orfelinate diferite era din ce în ce mai prezent în viața lor.

Valentin a hotărât împreună cu mama sa, Florica, să se îngrijească de copile, chiar dacă nu au nici ei o situație materială prea bună.

„Nu puteam să le las de izbelişte, prin casele de copii. Chiar dacă nu stau bine cu banii… Trăiesc de pe urma unor stupi de albine şi ce mai muncesc prin sat… Am hotărât să le înfiez.  Mă ajută şi mama mea, Florica Horga. Unde mănâncă două guri, mai pot mânca patru”, a mărturisit Valentin Horga pentru Libertatea.

Oamenii generoși îi ajută pe cei doi ca să aibă grijă de aceste fetițe. Și pentru că locuinţa în care locuiau fetele avea novoie de reparaţii capital, iar Valentin Horga nu şi le putea permite, Samuel Negoiescu, preşedintele asociaţiei ”Misiunea Speranţă pentru România” i-a sărit în ajutor. ”Îl cunosc de mic pe Valentin, am copilărit împreună. Auzind de gestul lui, m-a impresionat şi am fost să văd cum este şi ce face. Așa am descoperit locuința și condițiile insalubre. Am făcut un apel umanitar, iar oamenii au sărit să-l ajute pe Valentin. Aşa am reuşit să amenajăm casa. (…) orice ajutor pentru ei este binevenit”, a declarat Samuel Negoiescu.

La sfarsitul anului 2012, dintre cei peste 60 de mii de copii institutionalizati din romania, doar 1602 erau declarati adoptabili.

Mai multe detalii aici.

 

 

 

.

Continue Reading
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Aparitii in Presa si Media a asociatiei Misiunea Speranta pentru Romania | Speranta pentru Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ȘTIRI POZITIVE

După zece ani, Radio Europa Liberă revine de luni în România pentru a promova valorile și instituțiile democratice

Published

on

Radio Europa Liberă (Radio Free Europe/ Radio Liberty, RFE/RL) revine de luni în România, la zece ani distanță după ultima sa emisie, cu scopul de a ajuta la creșterea unei prese libere și la promovarea valorilor și instituțiilor democratice.

”Din 14 ianuarie: Europa Liberă a fost o voce aparte în mass media din România. Revenim pentru a continua ce am început în urmă cu 70 de ani. Susținem toleranța și democrația. Am fost mereu corecți, nu neutri. Echilibrați, nu indiferenți”, se arată într-o postare recentă pe pagina de Facebook a Radio Europa Liberă România în care este anunțată reluarea emisiunilor de radio în România.

Anunțul revenirii postului de radio în România a fost făcut pe 19 iulie anul trecut.

RFE/RL are deja birouri, în Balcani, în Bosnia și Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia. În plus, deține un serviciu de limbă română în Republica Moldova.

Rețeaua RFE/RL oferă informații pentru 26 de milioane de oameni, în 25 de limbi și 20 de țări, unde libertatea presei este restricționată sau unde presa nu este dezvoltată complet. RFE/RL este o companie media independentă editorial, finanțată printr-un grant oferit de Congresul American prin Broadcasting Board of Governors.

 

.

Continue Reading

#RO2019EU

Culisele discursului memorabil al lui Donald Tusk care i-a emoționat pe români și pe liderii europeni

Published

on

Discursul președintelui Consiliului European, Donald Tusk, de la ceremonia de lansarea a președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost scris de el însuși, în limba maternă – poloneză, ulterior tradus în engleză și, apoi, în limba română.

Joi seara, în fața unei săli pline a Ateneului Român, în care s-au aflat liderii instituțiilor UE, președintele României, prim-ministrul sau comisari europeni, Donald Tusk a impresionat audiența printr-un discurs rostit într-o limbă română impecabilă.

FOTO: RO2019EU/ Flickr

Acesta a făcut referire în discursul său la istoria României, dar şi la amintirile lui legate de prima maşină a familiei – o Dacia, de Simona Halep, de Steaua Bucureşti, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni sau Mircea Eliade. 

Traducătorul discursului lui Tusk în limba română a fost Dan Mărăşescu, şeful unităţii de traducere în limba română al secretariatului general al Consiliului UE.

”Am lucrat cu unii colegi din cabinetul preşedintelui Tusk. Discursul şi l-a scris singur dl. Tusk, iniţial în poloneză, apoi a fost tradus în engleză, iar pe acea variantă am lucrat eu, împreună cu un asistent al său, şi cu o colegă româncă, cu care ne-am sfătuit la soluţiile lingvistice. (…) Am şi făcut o înregistrare audio a discursului, ca să îl ajute. L-am ajutat la scris anii, cum a fost 1986, pe care i-am scris cu cuvinte. (…) Ne bucurăm că am putut contribui la ceva ce a devenit foarte important pentru români, am fost total surprinşi de efectul pozitiv al discursului, ne dă o satisfacţie a muncii”, a declarat Dan Mărăşescu, şeful unităţii de traducere în limba română al secretariatului general al Consiliului Uniunii Europene, pentru Mediafax.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a oferit momentul emoționant al serii la ceremonia de lansare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene, fostul premier polonez susținându-și discursul în fața publicului prezent la Ateneul Român în limba română.

Aș vrea să fac un apel la toți românii, să apere, în România și în Europa, fundamentele civilizației noastre politice: libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viața publică, statul de drept și constituția. Să le apere cu aceeași hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la rând. Atunci, și mie mi s-a părut imposibil! Dar el a reușit. Și voi veți reuși. Pe această cale, vă asigur de tot sprijinul meu”, sunt printre frazele memorabile rostite de Donald Tusk.

Discursul său integral este disponibil aici.

 

.

Continue Reading

#RO2019EU

Știați că… Orchestra Uniunii Europene a luat naștere la Ateneul Român, la ceremonia de lansare a președinției române la Consiliul UE

Published

on

Concertul de la Ateneul Român care a marcat lansarea președinției României la Consiliul Uniunii Europene a fost susținut de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state UE, context în care Guvernul României a anunțat că va înființa formal această orchestră.

Guvernul va emite, în curând, o ordonanţă pentru înfiinţarea unei orchestre a Uniunii Europene în cadrul Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene preluată de România la 1 ianuarie 2019, a anunţat Manuela Hărăbor, consilier onorific al Executivului la ceremonia de deschidere de la Ateneul Român.

Concertul susţinut de Orchestra Uniunii Europene s-a desfășurat în cadrul unei ceremonii la care au participat liderii instituțiilor Uniunii Europene – Antonio Tajani, Jean-Claude Juncker și Donald Tusk -, precum și președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiți, pe larg, și rămâneți la curent cu știrile și activitățile privind Președinția României la Consiliul UE

Orchestra Uniunii Europene formată din muzicieni din cele 28 de state UE, respectiv de artişti români recunoscuţi internaţional, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii “George Enescu”. Dirijorul concertului a fost Ion Marin, în timp ce corul a fost coordonat de Ion Iosif Prunner.

 

.

Continue Reading

Trending